KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Kuglaši Rudara pobjednici Kupa Federacije BiH

12.12.2016. - Proteklog vikenda na super modernoj kuglani u Zetri, održan je finalni turnir Kupa Federacije BiH na kojem je učestvovalo pet ekipa . Pobjednički pehar pripao je kuglašima Rudara koji su oborili 3.374 čunjeva, devetnaest više od rugoplasirane ekipe visočke Bosne

kuglasi_pobjednici_kupKuglaši Rudara sa pobjedničkim peharom

U veoma jakoj konkurenciji, u kojoj su nastupila četiri premijerligaša: Međugorje, mostarski Zrinjski, Bosna iz Visoko i Rudar, te prvoligaška ekipa sarajevskog Željezničara, predvođeni reprezentativcem Dinkom Dundićem, kuglaši Rudara uspjeli su po prvi put osvojiti Kup Federacije Bosne i Hercegovine.

Od samog početka kuglaši Rudara, Međugorja i Bosne su se izdvojili i najavili ozbiljnu kandidaturu za osvajanje medalja. Bilo je ovo jedno od interesantnijih takmicenja, jer je neizvjesnost trajala do samog završetka, odnosno do posljednje bačene kugle. Dramatična završnica pripala je Rudarevim igračima, iskusnim Dinku Dundiću i Vedadu Karziću koji su zadrzali smirenost i koncetraciju kada je bilo najneophodnije, jer su tri ekipe prije posljednjih trideset hitaca bile u svega 19 čunjeva razlike, koju su igrači Rudara zadržali u odnosu na prošlogodišnjeg pobjednika, ekipu visočke Bosne, koja se na kraju morala zadovoljiti i osvajanjem drugog mjesta.

Ovo je prvi puta u historiji da su kuglaši Rudara osvojili KUP Federacije BiH i nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta još jednom dokazali da im ovaj sistem i takmičenja veoma dobro odgovara. Osvajanjem KUP-a Federacije BiH, Rudar je obezbjedio plasman u polufinale KUP-a Bosne i Hercegovine kojeg su prošle godine osvojili i izborili nastup na evropskoj sceni.
Najbolji igrač Rudara bio je Dinko Dundić sa 593 oborena čunja. Inače, najzapaženiji igrač finalnog turnira bio je Izudin Herenda iz sarajevskog Željezničara sa 636 oborenih čunjeva. Rudar je igrao u sastavu: Muamer Bešić ( 554 ), Nermin Hrustemović ( 579 ), Amar Alagić ( 569 ), Eldar Turudija ( 570 ), Dinko Dundić ( 593 ) i Vedad Karzić ( 509 ).

Konačan plasman: 1. Rudar (Kakanj) 3374 , 2.Bosna (Visoko) 3355, 3. Međugorje (Čitluk) 3327, 4. Željezničar (Željezničar) 3287 , 5.Zrinjski (Mostar) sa 3209 oboreenih čunjeva.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u