KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

Kuglaši Rudara otputovali u Njemačku

23.11.2018. - Kuglaši Rudara su se u petak 23.novembra u ranim jutarnjim satima zaputili u Njemačku gdje će snage odmjeriti sa ekipom SV rot Weiss Zerbsta u okviru lige šampiona.

001

Kuglaši kakanjskog Rudara igraju sezonu iz snova. Nakon deset kola u domaćem šampionatu su lider sa 28 osvojenih bodova ispred eipe Revite koja ima bod manje. Na nedavno održanom NBC Pokal Kupu u Apatinu osvojili su četvrto mjesto i izborili nastup u Ligi šampiona. Kuglaši Rudara nisu imali sreće u žrijebu jer su za protivnika dobili njemačku ekipu SKV Rot Weiss Zerbsta. ''Fudbalskim'' rječnikom Zerbst je Real Madrid i izbaranici trenerskog dvojca Bajtarević – Zec će imati i više nego težak zadatak u prvoj rundi kuglaške lige šampiona.  

-Igramo protiv najbolje ekipe u Evropi. Sam nastup u ligi šampiona je za nas ogroman uspjeh. U Njemačku putujemo sa šest igrača. Cilj je da oborimo 3.600 čunjeva i onda pokušamo napraviti nešto u našoj kuglani koja će biti u novom ruhu, obnovljena, rekao je Sejid Zec, trener kuglaša kakanjskog Rudara.

Iako imaju ulogu apsolutnog autsajdera u ovom meču Kakanjci u dobroj atmosferi putuju u Njemačku, a Muamer Bešić je u izjavi za naš portal potvrdio kako će iako oslabljeni kakanjci pokušati odigrati što bolji meč i predstaviti Kakanj u najboljem svjetlu.

-U Njemačku putujemo u oslabljenom sastavu jer neće biti Turudije, ali i pored toga želimo dobro namučiti ekipu Zerbsta. Nadamo se da ćemo u što boljem svjetlu predstaviti naš klub, grad, kuglašku Premijer ligu BIH, ali i našu državu, rekao je ponajbolji kuglaš kakanjskog Rudara Muamer Bešić.

Kuglaši Rudara su se u ranim jutarnjim satima u petak 23. novembra 2018. godien zaputili u Njemačku gdje će u subotu 24. novembra u 13h odigrati susret sa ekipom SKV Rot Weiss Zerbsta.

Kakanjlive

 

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u