KakanjLive | Utorak, 15.06.2021. godine

Kuglaši Rudara osvajači Kupa Federacije BiH

13.01.2019. - U konkurenciji osam klubova, kuglaši Rudara su sa 3.240 oborenih čunjeva osvojili prvo mjesto u Kup takmičenju Federacije BiH i obezbijedili plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine

001

Proteklog vikenda na kuglani KSC „Amel Bečković“ u Vogošći odigran je Kup Federacije BiH na kojem je učestvovalo osam ekipa; Željezničar(Sarajevo), Rudar(Kakanj),  Zrinjski(Mostar), KK Vogošća, KK Tomislav(Tomislavgrad), KK Posušje, Čelik(Zenica) i KK Mostar.

Igralo se po sistemu 6x120 na izuzetno zahtjevnoj kuglani. Najuspješniji su bili kuglaši kakanjskog Rudara sa 3.240 oborenih čunjeva, 91 čunj više od drugoplasirane ekipe Posušja(3.149), dok je treće mjesto osvojila ekipa mostarskog Zrinjskog(3.145), čiji su kuglaši oborili samo četiri čunja manje od Posušaka i propustili priliku da se nađu u završnici Kupa Bosne i Hercegovine.

Rudar i Posušje su obezbijedile plasman na final four sa dvije ekipe i RS.Kuglaši Rudara će u polufinalu igrati protiv ekipe Rada iz Brčkog,a kuglaši Posušja za protivnika imaju aktualnog prvaka , ekipu banjalučke Revite.

Domaćin ovogodišnje završnice Kupa Bosne i Hercegovine, koje je na programu u aprilu mjesecu,  bit će Kuglaški savez RS, koji će naknadno odrediti mjesto odigravanja final foura.

Osvajanjem Kupa Federacije BiH, kuglaši Rudara su na najbolji način otvorili ovogodišnju sezonu i nastavili sa uspjesima. Podsjećamo, Rudar je jesenji prvak Premijer lige i na najboljem je putu da se „okiti“ duplom krunom.Kup Federacije BiH osvojila je ekipa u sastavu: Muamer Bešić ( 582), Kemal Karahodžić  (523), Vedad  Karzić ( 545), Nermin Hrustemović (512), Amar Alagic(546) i Dinko  Dundić (532).

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u