KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Kuglaši Rudara na evropskoj sceni

03.10.2016. - U Bačkoj Topoli se od 4. do 8.oktobra održava 28.evropski ekipni kup u kuglanju na kojem će se nadmetati vicešampioni evropskih zemalja, među kojima će biti i kuglaši Rudara

kuglasi_kakanj

Zbog zauzetosti Sportske dvorane u Visokom, susret drugog kola Premijer lige između Bosne i Rudara odgođen je za 11.oktobar. Iako su prvenstvenu sezonu otvorili domaćim porazom od pojačane ekipe ADA NB(3:5), te neočekivanim odgađanjem komšijskog derbija, atmosfera u redovima kuglaša Rudara uoči nastupa na evropskoj sceni nije poremećena. Izabranici mladog trenera Eldara Turudije jutros su puni optimizma otputovali u Bačku Topolu(Srbija) gdje će se od 4.do 8. oktobra održati 28.evropski kup, na kojem će nastupiti 11 muških i 10 ženskih ekipa iz jedanaest zemalja(Austrija, Njemačka,Srbija, Hrvatska, Češka, Slovenija, Mađarska, Slovačka, Makedonija, Francuska i Bosna i Hercegovina).
Svih jedanaest ekipa učestvuje u kvalifikacijama (od 4.do 6.10,op.a), a najbolje četiri igraju polufinale 7.oktobra, dok je finalni susret na programu u subotu 8.oktobra.

-Ako naši igrači budu maksimalno koncetrirani i odigraju kako najbolje znaju, možemo se nadati dobrom rezultatu i plasmanu u završnicu. Konkurencija je uistinu jaka,ali i mi imamo svoje šanse, kaže jedan od najboljih kuglaša Rudara Muamer Bešić, koji među glavne favotite za osvajanje prvog mjesa ubraja ekipe Viktorije iz Bamberga(Njemačka), Zalaegerzega(Mađarska), St.Polten(Austrija), Grmoščica(Hrvatska).

plakat evropskog kupa u kuglanju

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u