KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

KUGLANJE-Srebro za Bajdine kadete

10.04.2017. - U organizaciji Kuglaškog saveza Bosne i Hercegovine, proteklog vikenda u kuglani KSC u Kaknju održano je ekipno i pojedinačno takmičenje u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji na kojem su kadeti Rudara osvojili drugo mjesto

U subotu je na programu bilo ekipno takmičenje na kojem su nastupili kadeti i juniori banjalučkih ekipa Borca i Revite, te Kozare iz Gradiške i domaćeg Rudara.

U konkurenciji kadeta najuspješnija je bila ekipa Borca sa 2.026 oborenih čunjeva. Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojili su kadeti Rudara, predvođeni trenerom Mehmedom Bajtarevićem. Bajdini puleni oborili su 1.920 čunjeva, a ekipu su sačinjavali: Kemal Lipovača, Amir Demir i braća Armin i Aldin Salihbegović. Treće mjesto zauzela je ekipa Kozare sa 1.884 oborena čunja.

U konkurenciji juniora trijumfovale su nade Revite sa 2.113 oborenih čunjeva. Drugoplasirani su bili igrači Borca sa 2.095, dok su treće mjesto zauzeli juniori Kozare sa 2072 oborena čunja. Juniori Rudara plasirali su se na četvrto mjesto sa 2.046 oborenih čunjeva.

U pojedinačnoj konkurenciji učešće je uzelo najboljih 16 kadeta i 32 juniora iz cijele Bosne i Hercegovine.

U konkurenciji kadeta medalje su osvojili: Luka Dakić ( Borac) zlatnu, Mladen Šmitran (Kozara), srebrenu i Stefan Bajcer ( Borac) bronzanu , dok su kod juniora prva tri mjesta zauzeli Nemanja Galić (Zabok), Dalibor Tatić (Gradiška) i Mulo Vila (Bosna Visoko).

-I ovo natjecanje je pokazalo da Bosna i Hercegovina ima vrlo talentirane kuglaše. Kod kadeta ubjedljivo najbolji utisak ostavio je Luka Dakić, dok je u veoma jakoj konkurenciji juniora dominirao Nemanja Galić, kojem očito odgovara kakanjska kuglana, na kojoj je prošle godine osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine u seniorskoj konkurenciji. Također, treba istaći i uspješan nastup Dalibora Tatića, kao i još 7-8 juniora koji su pokazali da nisu slučajno prvotimci u svojim klubovima, istakao je Muamer Bešić, komesar takmičenja KS BiH, koji je na ovoj reviji najboljih nada bh.kuglanja obavio dužnost glavnog sudije.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u