KakanjLive | Ponedjeljak, 25.05.2020. godine

Kuglanje: Rudar ponovo uspješan na gostovanju

30.11.2015. - Na gostovanju u Gradišci, kuglaši Rudara briljatnom igrom porazili ekipu Kozare i ostvarili četvrtu ovosezonsku gostujuću pobjedu, po čemu su najuspješniji u premijerligaškom društvu sa 100% učinkom, što ih je uprkos dva domaća poraza ostavilo u trci za prvaka

kuglasi_kakanj

Nakon porazu u prošlom kolu na domaćem terenu od Međugorja, kuglaši Rudara u Gradišci su imali imeperativ pobjede. Respekt prema protivniku,ozbiljan pristup, angažovanost i trud se isplatio.
Rudar je krenuo veoma furiozno i već nakon prve serije pokazao da je došao po tri boda, Eldar Turudija na jednoj i Dinko Dundić na drugoj strani su donijeli kapitalnu prednost od 2:0 i 60 čunjeva za Rudar.

U drugoj izmjeni Nermin Hrustemović je donio treći poen za Rudar, dok Mahir Safunđija protiv Lackovića nije imao mnogo prilike za igru jer je Lacković pružio najbolju partiju sezone i sa 585 oborenih čunjeva bio najbolji pojedinac svoje ekipe. Rezultat je bio 3:1 za Rudar i 48 čunjeva prednosti.

U posljednjoj izmjeni Muamer Bešić protiv Galića i Amar Alagić protiv Šukala su trebali da potvrde dominaciju Rudara sa početka meča i definitivno rijerše pitanje pobjednika. Domaći su uz pomoć publike krenuli da sustižu prednost Rudara, međutim, tada na scenu stupa oporavljeni Muamer Bešić koji se nakon povrede vratio na pravi način i u maestralnom nastupu pokazao da je jedan od najbolji kuglaša BiH. Osvojio je četvrti poen Rudaru i povećao prednost u čunjevima, dok je na drugoj strani Amar Alagić odigrao solidno, ali je ipak poen ostao domaćinima. Konačan rezultat glasio je 6:2 za Rudar i četvrta gostujuća pobjeda. Najbolji pojedinac susreta je Muamer Bešić sa 609 oborenih čunjeva.

Rezultati 8. Kola: Međugorje - Knin Revita 0:8, Sloboda - Borac 7:1, Vogošća - Hercegovac 5:3, Ada NB – Gradiška 5:3, Zrinjski (Mo) - Zrinjski (Lj) 6 :2, Kozara - Rudar 2 :6.

Redoslijed na tabeli. 1. Knin Revita 21, 2. Rudar 18, 3. Gradiška 15, 4 .Sloboda 15, 5. Borac 15, 6. Međugorje 15, 7. Zrinjski /Lj) 13, 8. Kozara 10, 9. Zrinjski (Mo) 9, 10. Ada NB 5, 11. Vogošća 4, 12. Hercegovac 1 bod.

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u