KakanjLive | Četvrtak, 09.07.2020. godine

Kriteriji za prijem djece u obdanište

29.01.2018. - Pročitajte kriterije za prijem djece u Obdanište “Mladost” Kakanj, cijena usluga Obdaništa “Mladost” pojeftinila sa 125 i 150 KM na 50 KM

mladost_dan_ustanoveIz  ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje Mladost Kalanj/Foto Arhiv

Od 1.aprila 2018.godine plaćat će se samo 50 KM mjesečno za usluge koje pruža Javna predškolska ustanova “Mladost” Kakanj. Do sada u Kaknju se usluga Obdaništa “Mladost” plaćala 125 i 150 KM ovisno od uzrasta djeteta, no sada je cijena za sve 50 KM mjesečno. Ova odluka je označila potpuni preokret u pogledu dostupnosti usluga kakanjskog Obdaništa “Mladost” svim građanima sa cjelokupnog područja općine Kakanj obzirom da se radi o cijenama koje će biti prihvatljive za sve, što znači i za one sa malim porodičnim mjesečnim primanjima.

Obzirom na ograničenost kapaciteta i ograničen broj djece koja mogu biti primljena u kakanjsko Obdanište “Mladost”, definisani su kriteriji po kojima će se provoditi procedura prijema djece.

Kriterije možete vidjeti klikom na: KRITERIJI ZA UTVRĐIVANJE PRIORITETA ZA UPIS DJECE.

Aktivnost prijeme djece će biti realizirana na transparentan, pošten i javnosti dostupan i vidljiv način, tako da neće i ne smije biti nikakvih pojava koje nisu u skladu sa kriterijima.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u