KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Košarkaši se pobjedom žele oprostiti od navijača

24.04.2018. - U desetom kolu lige za prvaka Bosne i Hrecgovine košarkaši Kaknja će u srijedu 25. aprila ugostiti sarajevsku Bosnu. Iako su kolo prije kraja prvenstva otpali iz utrke za polufinale playoffa košarkaši Kaknja se pobjedom žele oprostiti od domaće publike.

kakanj-bosnaroyal

Utakmica desetog kola lige šest je bez rezultatskog značaja za Kakanjce koji su kolo prije kraja prvenstva ostali bez šansi za plasman u polufinale playoffa zbog loše koš razlike. Iako su izgubili šanse da izbore plasman u polufinale motiva košarkašima Kaknja neće nedostajati jer žele pobjedom da se oproste od domaćih navijača koji su ih sjajnim navijanjem nosili kroz cijelu sezonu.

-Bosna je u velikom naletu. Igraju sjajnu košaku i novi trener ih je totalno zaokrenuo i u ovom trenutku izgledaju baš moćno. Zbog slabe koš razlike izgubili smo šanse da idemo u polufinale, međutim zbog naših navijača imamo obavezu da tražimo pobjedu u zadnjem kolu. Sve ćemo uraditi da do pobjede i dođemo i na lijep način zaokružimo odličnu sezonu, rekao je trener Kaknja Josip Pandža.

Susret sa Bosnom će propustiti Palavra i Talić, dok je ekipu Kaknja napustio Nikola Gaćeša koji je potpisao za španski Real Betis tako da će ekipa Josipa Pandže znatno oslabljena ući u duel sa sarajevskim Studentima. Ipak košarkaši Kaknja se žele pobjedom oprostiti od domaće publike i tako im se zahvaliti za sjajnu podršku kroz sezonu.

-Pored svih porveda koje su nas zadesile ove sezone i odlaska Gaćeše u Španiju imamo želju i obavezu da se u poslejdnjoj utakmici pred svojim navijačima pokažemo u prvom smislu i pružimo svoj maksimum u ovom trenutku, rekao je Adam Mirković u izjavi za KakanjLive.

Susret desetog kola lige za prvaka BiH između Kaknja i Bosne Royal igra se u srijedu 25. aprila 2018. godine u kakanjskoj sprotskoj dvorani u 19 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će trojka: Saša Babić-Milan Adamović-Miljan Šobot, dok je delegat susreta Dragan Ćazić.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u