KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja u Bijeljini ovjeravaju Ligu prvaka

02.03.2018. - U subotu košarkaši Kaknja gostuju u Bijeljini gdje će snage odmjeriti sa ekipom Radnika BN Basket i pokušati doći do nove pobjede s kojom bi definitivno ovjerili vizu za Ligu 6 i borbu za prvaka, što im je primarni cilj ove uspješne sezone

radnajavbabijeljinaFoto: Ilustracija

Odgoda utakmice protiv jakog protivnika, ekipe Spars Ziraat Bank, omogućila je treneru Pandži i njegovim saradnicima da se još bolje pripreme za gostovanje u Bijeljini gdje će snage odmjeri s ranjenim Radnikom.

Bez obzira na loš plasman Bijeljinaca, trener Pandža upozorava na oprez i punu ozbiljnost jer svako potcjenjivanje moglo bi im se osvetiti.

- U Bijeljini protiv Radnika nam treba pobjeda, kako bi „ kupili“ mir uoči dvije posljednje utakmice u prvenstvu i definitivno se približili ovjeri mjesta koje vodi u Ligu za prvaka. To nam je i bio primarni takmičarski cilj. Kroz cijelu sezonu igramo dosta slabije u gostima i to me posebno brine. Ekipa Radnika je izgubila veliki broj susreta u neizvjesnim završnicama i sigurno su uz malu dozu sportske sreće mogli biti daleko bolje plasirani. Igraju sa niskom petorkom, jako su brzi i opasni trkački. Igraju atipično i moramo biti maksimalno koncentrirani i čvrsti ako želimo doći do nove pobjede. Kaluđerović, Jovanović i Kokoruš su odlični u igri jedan na jedan licem i obrana na njima je jedna od važnijih segmenata naše igre u ovom susretu, istakao je trener košarkaša Kaknja, Josip Pandža i dodao da je zdravstveni bilten sve bolji i da se nada da će svi igrači koje ima na raspolaganju biti spremni da pruže maksimum.

Poslije dužeg odsustva zbog ozljede u ekipi Kaknja će se pojaviti i Eldar Merdanović, koji će proširiti roster i pojačati konkurenciju na deficitarnim pozicijama,što posebno raduje trenera Pandžu koji o ovom vrijednom i uzornom igraču ima izuzetno mišljenje.

-Nakon dvomjesečne pauze i dugog oporavka s velikim iščekivanjem očekujem utakmicu protiv Radnika. Radostan sam da ću ponovno biti u sastavu sa svojim saigračima i nastojati dati maksimalni doprinos ekipi. Iza nas je uspješan dio sezone koji treba finalizirati u preostala tri kola. Radnik je nezgodna ekipa i mi smo toga svjesni i zato moramo maksimalno spremni i motivisani ući u utakmicu i pokazati da smo bolji jer svako opuštanje moglo bi nam se osvetiti, smatra povratnik u ekipu Kaknja Eldar Merdanović.

Utakmica Radnik BN Basket-Kakanj igra se u subotu 3. marta u Sali OŠ“Vuk Karadžić“ u Bijeljini sa početkom u 19 sati.

Utakmicu će voditi tuzlanska sudijska trojka: Admir Zurapović, Maid Lasetović i Faruk Ališehović, dok je dužnost delegata/komesara povjerena Stevi Todoroviću iz Bijeljine.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u