KakanjLive | Subota, 16.01.2021. godine

Košarkaši dočekuju Leotar

07.02.2020. - Utakmica je od velikog značaja za oba tima. Trener Šabić smatra da treba izvući pouke iz utakmica u kojima su zabilježeni nelogični porazi i tako protiv Leotara doći do pobjede

benjosiroki
U 18. Kolu košarkaškog prvenstva BiH, košarkaši Kaknja na domaćem terenu dočekuju Leotar iz Trebinja. Uoči utakmice Benjamin Šabić, trener Kakanjaca je optimista, poslije petnaestodnevne pauze vraća se Adnan Arslanagić, a kaže i da je atmosfera među igračima na pobjedničkom nivou:

- Očekuje nas jako važna utakmica. Utakmica pred pauzu od dvije sedmice i rezultatski jako značajna i za nas i za Leotar. U Trebinju smo dobro stojali i bili u egalu cijelu utakmicu. Nismo uspjeli zaustaviti Šakotića i Rikala i koštalo nas je pobjede iako smo bili odlično napadački raspoloženi. Od ove utakmice očekujem da se iskoristi svo iskustvo koje smo do sada skupili i nadam se da smo naučili nešto iz do sada jako teških i emotivnih poraza. Jako smo motivisani za utakmicu i u timu se željno očekuje nedjelja. Raduje me što se vraća Arslanagić i što među igračima vlada optimizam i dobra atmosfera. Želio bih da pohvalim svoje igrače na velikoj upornosti i ogromnom zalagnju iako smo imali pehova i nesrtetno pa i nelogično izgubili tri utakmice. Ali opet napominjem, nadam se da ćemo svi zajedno, i treneri I igrači I navijači izvući pouke iz poraza u kojima smo imali već dobijene utakmice, i doći do pobjede nad Leotarom, rekao je trener Šabić.

Utakmica Kakanj - Leotar igra se u nedjelju 9. februara s početkom u 18:00 sati. Delegat je Zoran Marjanović, a sudije su: Ivan Miličević, Hrvoje Čavar I Danijel Vlaho.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u