KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Komšijski Kup derbi: Rudar - Bosna

06.09.2016. - U srijedu 7.septembra/rujna na programu su utakmice drugog kola Kupa Federacije BiH u kojem je svakako najinteresantniji meč između starih rivala Rudara i visočke Bosne

rudar_bosnavisokoFoto Arhiv: Rudar - Bosna

Voljom žrijeba, u završnici Kupa Federacije sastaju se trenutno dvije najuspješnije prvoligaške ekipe, od kojih će se jedna oprostiti od daljeg učešća u Kupu jer utakmica ima eliminacioni karakter. Naime, pobjednik stječe pravo igranja u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine, dok se poraženi oprašta od najmasovnijeg nogometnog takmičenja. Zbog te činjenice, ali i tradicionalnog rivalstva, ovaj susret ima posebnu draž i sigurno će oba protivnika pokušati izboriti prolaz u 1/16 finala Kupa BiH u kojem će igrati i 12 premijerligaša.

Utakmice Rudara i Bosne uvijek su bile neizvjesne i teško je predvidjeti ishod ovog dvoboja. U Rudaru ističu da im je prvenstvo u prvom planu, ali da će dati sve od sebe da prođu dalje jer im se otvara mogućnost igranja s nekim od naših najpoznatijih klubova.

Trener Beganović ne krije da će šansu pružiti nekim mlađim igračima i onima koji su u prvenstvenim susretima imali manju minutažu jer je ovo, kako kaže, izvanredna prilika da provjeri njihove trenutne mogućnosti i još više pojača konkurenciju za prvu postavu.

-Na raspolaganju imam dvadesetak igrača podjednakih kvaliteta i ko god dobije šansu treba dati sve od sebe i nadoknadi izostanak nekih standardnih igrača koji će ovaj meč posmatrati s rezervne klupe. Ja u svaku utakmicu ulazim s pobjedničkim ambicijama, tako će biti i u srijedu protiv Bosne, bez obzira na promjene u startnoj postavi. Želja mi je da utakakmica protekne u sportskom nadmetanju i da pobijedi onaj ko bude bolji, a ja se nadam da će to biti moja momčad, istakao je trener Rudara Elvedin Beganović.

Utakmica Rudar-Bosna igra se u srijedu 7.septembra/rujna sa početkom u 16 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Sabrija Topalović iz Zenice, pomoćni suci su Oliver Žilić (Vitez) i Almir Bašić (Bugojno). Delegat je Mario Prusiba iz Čitluka, a posmatrač suđenja Adnan Alispahić iz Zenice.

M.KOMŠO/KakanjLIve

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u