KakanjLive | Utorak, 20.04.2021. godine

Komšijski derbi u Visokom

02.04.2018. - Dvadeseto kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine obilježit će komšijski derbi između visočke Bosne i kakanjskog Rudara. Bosna će na domaćem terenu na stadionu Luke u Visokom u srijedu 4. aprila ugostiti Rudar koji u Visoko dolazi nakon dva vezana poraza.

BosnaVRudar2418

Obje ekipe su pod imperativom pobjede. Visočki tim je pretrpio dva vezana poraza na gostovanjima u Živinicama i Bugojnu, dok je Rudar poražen u Orašju i pred domaćom publikom od Travnika.

-Mi nemamo šta izgubiti u Visokom. Izgubljena tri boda protiv Travnika moramo nadoknaditi na nakom od narednih gostovanja, a nadam se da će to biti baš u Visokom. Susret između Bosne i Rudara je uvijek praznik za sve navijače u ova dva komšijska grada i derbi nosi posebnu draž. U dvije utakmice u proljetnom dijelu prvenstva izgubili smo sa 1:0 i u obje utakmice protivnici su imali samo po jedan udarac u okvir našeg gola. Mi idemo da se nadigravamo u Visoko i idemo na pobjedu, rekao je trener Rudara Fadil Hodžić pred gostovanje Rudara u Visokom.

U ekipu Rudara se nakon suspenzije od tri žuta kartona vraća Belmin Čehajić, igrač koji je u prošlosti nosio dres visočke Bosne.

-Očekujem pravi derbi susret. Obje ekipe su ubilježile dva vezana poraza i traže izlazak iz rezultatske krize. Mislim da su nam šanse podjednake i ko bude više želio pobjedu do nje će i doći. Odigrat ćemo požrtvovano, borbeno i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat, rekao je Čehajić.

Susret između Bosne i Rudara igra se u srijedu 4. aprila 2018. godine u 16 sati na stadionu Luke u Visokom. Pravdu na ovom susretu dijelit će Darko Gedžić iz Brčkog, a sistirt će mu Emir Zahiragić iz Sarajeva i Mario Grgić iz Odžaka, dok je četvrti sudija Semir Sarajkić iz Sarajeva. Delegat susreta je Mario Prusina iz Čitluka, a posmatrać suđenja Pero Buhovac iz Mostara.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u