KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Komplimenti Sarajevu, bodovi Mladosti

12.08.2016. - Povodom gostovanja Sarajeva, u salonu MGM Farm Akademije na stadionu Mladosti, održana je press konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili trener i menadžer tima, Ibro Rahimić i igrači Aldin Šišić i Senad Karahmet

karahmet_rahimic_sisicSenad Karahmet, Ibro Rahimić i Aldin Šišić

Mi smo setzonu otvorili dobrim rezultatima. Uz malo više sportske sreče mogli smo osvojiti svih 12 bodova i biti prvi, bile su prve riječi Ibre Rahimća, koji s puno respekta, ali bez straha dočekuje subotnji dvoboj sa Sarajevom.

- Mi smo u Bijeljin i ostvarili željeni rezultat i u jednoj sjajnoj atmosferi ulazimo u meč sa Sarajevom. Nismo opterećeni snagom protivnika, igrači su u dobroj formi, ušli smo u pobjedonosni niz i ja vjerujem da ćemo ostvariti željeni rezultat, odnosno ponoviti prošlogodišnji susret kada smo na otvaranju stadiona pobijedili Sarajevo (2:1).

Na pitanje novinara hoćeli nastaviti sa promjenom sastava, što se pokazalo svrsishodno i učinkoviti, Rahimić je istakao da na raspolaganju ima 22 podjednako kvalitetna igrača, od kojih traži u svakoj utakmici da pruže maksimum i odrade zadatke, a tim određuje prema protivniku, što znači da će i protiv Sarajeva biti određenih promjena u početnoj postavi.

Zdravstveni bilten je povoljan, Sinan Ramović se uključio u trenažni proces, ali je njegov nastup pod znakom pitanja, dok su svi drugi igrači spremni i orni za ovaj važan susret.

Optimizam vlada i među igračima, a to su u svojim izjava potvrdili veznjak Aldin Šišić i defanzivac Senad Karahmet, koji ulogu favorita prepuštaju Sarajevu, ali vjeruju u svoj tim i očekuju još jedan uspjeh.

aldin_sisicAldin Šišić

Aldin Šišić smatra da će ova utakmica biti mnogo teža nego prošle i da ulogu favorita prepušta Sarajevu.

Očekujem tešku utakmicu, mnogo težu nego prošle godine. Sada im nismo nepoznanica i neće nas podcijeniti. Sigurno je da sada drugačije i razmišljaju o nama. Smijem slobodno kazati da smo mi u psihološkoj prednosti, ali neće biti dovoljno samo izaći na teren. Svi moramo dati maksimum svojih mogućnosti, a onda rezultat neće izostati. Ulogu favorita u ovoj utakmici ja bih prepustio Sarajevu, ali vjerujem u našu ekipu i očekujem pozitivan rezultat., kazao je Aldin Šišić.

senad_karahmet_1Senad Karahmet

Pouzdani defanzivac Senad Karahmet, kojeg očekuje dvoboj s reprezentativnim krilnim napadačem i ponajboljim igračem BH Telecom Premijer lige, Harisom Duljevićem, kaže da se ne plaši sjajnog napadača Sarajeva jer je u bogatoj karijeri čuvao i poznatija imena.

- Dolazi Sarajevo, kojeg dočekujemo maksimalno spremni, ne 100% već 200%. Cilj nam je da napredujemo iz utakmice u utakmicu i uopće ne gledamo na ime protivnika. Svaki protivnik ima svoje prednosti i mane, a nama je najvažnije da igramo svoju igru i da napredujemo kako ekipno, tako i individualno. Volio bih i da posjeta bude dobra, da naši navijači dođu u što većem broju i da bude dobra atmosfera. Sarajevo jeste veliki klub sa sjajnom tradicijom, ali mi želimo osvojim nova tri boda i ostanemo u vrhu tabele, istakao je Senad Karahmet.

Mladost i Sarajevo su uz vodeću Slobodu jedini bez poraza u prva četiri kola i sigurno će ijedna i druga ekipa dati maksimum da trijumfuje i pokaže da dosadašnji rezultati nisu slučajni.

Utakmica Mladost-Sarajevo igra se u subotu 13. augusta sa početkom u 17 sati i 30 minuta uz direktan prijenos na platformi Moja TV.

Glavni sudija je Dragan Skakić iz Gradiške, pomoćnici: Amer Macić (Mostar) i Bojan Maksimović (Modriča). Delegat utakmice je Mile Mandić iz Kozarske Dubice,a posmatrač suđenja Željko Perić iz Mostara.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u