KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Kompletiran stručni štab Rudara

04.07.2016. - Vođenje prvog tima povjereno zeničkom trojcu: Beganović,Bradarić,Pojskić, dok će brigu o omladinskom pogonu voditi sedmerica bivših igrača Rudara

began_ekrem_pojska
Kada je četiri kola prije kraja minulog prvenstva Mirnes Buza dogovorio s čelnicima kluba da se vrati na poziciju sportskog direktora, već tad je najavljeno da će brigu o vođenju prvog tima preuzeti neko poznatije trenersko ime iz bližeg okruženja. Pik glavnog sponzora kluba Edina Begovca bio je trener Čelika Elvedin Beganović, kojem je 30.juna istekao ugovor sa zeničkim premijerligašem i koji je zbog teške situacije u njegovom matičnom klubu prihvatio ponudu Rudara, koja je, kako je istakao, bila konkretna i korektna.

Beganović je, u dogovoru sa sportskim direktorom Mirnesom Buzom i Edinom Begovcem, za prvog asistenta izabrao bivšeg suigrača Ekrema Bradarića (12.7.1969.),koji je s dosta uspjeha samostalno vodio ekipu Natrona iz rodnog Maglaja. Iza Bradarića je uspješna igračka karijera, od matičnog kluba Natrona, tuzlanske Slobode, Rijeke(Hrvatska), Adanspora (Turska), Čelika (u dva navrata) do NK Travnik u kojem je igrao do svoje 40.godine.

Uz Bradarića, angažiran je i novi trener golmana,koji ima potrebnu licencu. Riječ je o Zeničaninu Ismaru Pojskiću(1.2.1976), koji je najveći dio svoje igračke karijere (Čelik, Troglav, GOŠK, Krajišnik, Podgrmeč, Vitez, Krivaja) proveo upravo u Rudaru, u kojem je početkom šezdesetih godina prošlog vijeka igrao i njegov otac Safet. Pojskić je kao trener golmana radio u Čeliku, a samostalno je vodio drugoligašku ekipu zeničkog Rudara.

Preuzimanjem vođenja prvog tima od strane zeničkog trojca: Beganović, Bradarić, Pojskić, došlo je do reorganizacije u Omladinskom pogonu, kojeg će ubuduće voditi sedmorica bivših igrača Rudara. Vođenje juniora po prvi put povjereno je Ramizu Husiću, koji je godinama bio prvi suradnik trenera koji su vodili prvi tim. Bećir Mehanović ostaje na mjestu trenera kadeta, dok će Kemal Šabić ubuduće raditi s pionirima, a Amel Kozlo sa predpionirima. Školu nogometa, koja je baza omladinskog pogona, i dalje će voditi Samir Trako i Džemal Pačariz, dok će trener golmana svih uzrasta mlađih kategorija biti Edin Mujagić, koji će ujedno biti i rezerva novoangažiranom golmanu Salihu Hinoviću u prvom timu.

Korjenite promjene u stručnom štabu dio su zaključka nedavno održane Skupštine kluba, na kojoj je izraženo nezadovoljstvo rezultatima prvog tima, ali i mlađih selekcija, koje su godinama igrale značajnu ulogu u Omladinskim ligama BiH i NS ZDK-a.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u