KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Kobilica-Ostajem u Rudaru uprkos ponudama

25.12.2017. - Jedna od svijetlih tačaka blijede polusezone kakanjskog Rudara je sigurno kapiten ekipe, Belmin Kobilica za kojeg je stiglo i nekoliko ponuda u ''zimskoj'' pauzi, ali kapiten Rudara želi sa zeleno-crnima izboriti promociju u bh fudbalsku elitu.

Belmin Kobilica xxr

Iza kakanjskog Rudara je polusezona za zaborav. Zeleno-crni su jesenji dio sezone okončali na osmoj poziciji sa skromnih 20 osvojenih bodova. Kapiten ekipe, Belmin Kobilica je jedna od svijetlih tački sumore polusezone Rudara.

-Rezultatima ekipe nisam zadovoljan. Mislim da smo po prikazanoj igri morali imati više bodova. Uvijek može bolje i vjerujem da ćemo u drugom dijelu sezone mnogo bolje zaigrati i vratiti Rudar tamo gdje i pripada, a to je vrh tabele, rekao je kapiten Rudara za naš portal te dodao da je njegova ekipa sjajno startala sezonu savladavši Bratstvo:

-Susret prvog kola kao iz snova. Pobjeda protiv Bratstva iz Gračanice. Nadigrali smo ih u svim segmentima i zasluženo slavili i to je pobjeda koju bih posebno izdvojio u prvom dijelu sezone.

Belmin ističe kako je zadovoljan ličnim partijama uprkos nešto lošijem timskom rezultatu.

-Zadovoljan sam svojim igrama. Uvijek može i mora bolje i ja ću se truditi da još više napredujem, a tako i doprinesem boljoj igri ekipe. Rezultat ekipe je iznad svih nas i tako moramo svi razmišljati kako bi ekipa imala što bolje rezultate na proljeće.

Sjajne igre veznjaka Rudara nisu prošle nezapaženo, pa je na adresu Rudara stiglo i nekoliko ponuda, ali Kobilica želi ostati u Kaknju.

-Ponuda ima i slagao bih kada bi rekao da mi ne laskaju. Odlučio sam da ostanem u klubu. Ovdje mi je lijepo, kući sam, divno se osjećam. Samo u slučaju ponude koja bi zadovoljila prvenstveno klub, pa onda i mene odlučio bih se za odlazak iz Rudara.

Kobilica je govorio i o očekivanjima Rudara u nastavku sezone.

-Ambiciozni smo. To nam tradicija kluba nalaže. Rudar mora uvijek da ide na vrh, a to vjerujte i zaslužuje. Ove godine nećemo imati priliku da se borimo za promociju u Premijer ligu, ali nadam se da ćemo već naredne godine izboriti plasman u bh elitu.

Kapiten Rudara je na kraju razgovora za naš portal govorio i o novom treneru Rudara, Borisu Paviću za kojeg je rekao da je uveo velike promjene i pozitivnu atmosferu u ekipu.

-Boris Pavić je veliki stručnjak i po samom dolasku u klub uveo je mnoge promjene i veliki profesionalizam u klub. To je ono što je i nedostajalo našem Rudaru. Nažalost imali smo paklen raspored u završnici polusezone pa rezultati i nisu bili sjajni. Vjerujem da ćemo u drugom dijelu sezone zaigrati mnogo bolje jer nas je Boris sve bolje upoznao i definitivno će mu biti lakše, i njemu, ali i nama, zaključio je Kobilica.

Belmin Kobilica je u prvom dijelu sezone odigrao 14 utakmica za Rudar i postigao je sedam golova uz dvije asistencije. Zbog kartona propustio je samo jedan susret u jesenjem dijelu prvenstva i to komšijski derbi protiv visočke Bosne.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u