KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Koalicija u ZDK do petka bira mandatara

08.01.2019. - Predstavnici koalicije u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona su u centrali Socijaldemokratske partije u Zenici održali sastanak na kojem su usaglasili aktivnosti na izboru mandatara

A9D546F7-6347-473C-AF5F-1A9BBE09AFAE-696x465Koalicija u ZDK do petka bira mandatara iz NB-a ili SDP-a – Predstavnici koalicije u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona danas (ponedjeljak 07.01.2019) su u centrali Socijaldemokratske partije u Zenici održali sastanak na kojem su usaglasili aktivnosti na izboru mandatara i formiranju vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nakon sastanka za Klix.ba je kazao kako su stranke okupljene u koaliciju i većinu u Skupštini ZDK dogovorile bitne korake.

Prvi od njih tiče se mandatara Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Kandidat za mandatara Nezavisnog bloka je i dalje Amra Mehmedić, a SDP će svog mandatara predložiti do kraja sedmice do kada će biti i izabran, a glasat će 21 zastupnik iz sedam političkih partija koje čine većinu u Skupštini ZDK.

Također, na sastanku je prema riječima Kasumovića dogovoreno i formiranje Vlade ZDK do kraja januara, dok će popuna Doma naroda sačekati odluku Ustavnog suda o odluci Centralne izborne komisije.

Kasumović je u ranijim najavama kazao kako SDP do petka ima rok da ispoštuje svoja obećanja oko izbora mandatara ili će napustiti koaliciju koju sačinjava sedam političkih stranaka s ukupno 21 zastupnikom.

Klix.ba

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u