KakanjLive | Subota, 11.07.2020. godine

Klanjan bajram-namaz u kakanjskim džematima

04.06.2019. - Klanjanjem bajram-namaza, u svim kaknjskim džematima počelo je trodnevno obilježavanje Ramazanskog bajrama

Kakanjska centralna bajramska svečanost  održana je u Čaršijskoj džamij, a Bajram namz je predvodio i hutbu održao glavni imam medžlisa islamske zajednice Kakanj mr. Sulejman ef. Čeliković. U Čaršijskoj džamiji  dolazak i okupljanje  počelo je još uoči sabah namaza, a približavanjem  vremena za bajram namaz, počelo je usmjeravanje velikog broja ljudi  i prema Sportskoj dvorani.   Imam Čaršijske džamije Elvedin ef. Ibrahimspahić predvodio je namaz i govorio bajramsku hutbu vjernicima u dvorani.

Bajram namaz je jutros obavljen u svim džematima Medžlisa islamske zajednice Kakanj. Drugi dan Ramazanskog bajrama je Dan šehida, kada je planirano da se  ispred zgrade Medžisa islamske zajednice  Kakanj organizovano pođe u Modrinje i posjeti šehidsko mezarje. Poslije Modrinja planirana je posjeta mezarju u Dumancu u 11.00 sati, a u Lučanima u 11 sati i 45 minuta. Centralni vjerski program, hatma dova za šehide je u Čaršijskoj džamiji u 12 sati i 15 minuta.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u