KakanjLive | Subota, 23.01.2021. godine

Kapo zadovoljan boravkom u Hercegovini

28.02.2016. - Šestodnevnim boravkom u Hercegovini „Zeleno-crni“ okončali pripreme za nastavak proljetne sezone u koju ulaze znatno jači i ambiciozniji

begovac-kapo_emirOptimisti pred nastavak prvenstva: Edin Begovac,Nijaz Kapo i Emir Zaimović

Trener Nijaz Kapo zadovoljan je urađenim tokom boravka u Hercegovini, gdje je kroz svakodnevne treninge i kontrolne utakmice protiv hercegovačkih prvoligaša Branitelja (1:0 Idriz Džafić) i Sloge iz Ljubuškog (1:0 Šerif Hasić) otklonio skoro sve dileme oko tima s kojim će startovati protiv Budućnosti na proljetnoj premijeri u Kaknju.

-Naš cilj je biti bolji nego jesenas u što ne sumnjamo, posebno nakon kvalitetnih priprema i zimskog prelaznog roka u kojemu smo angažovali osam igrača koji će sigurno predstavljati pojačanja, istakao je trener Rudara Nijaz Kapo, koji se posebno zahvalio vlasniku apartmana „Borik“ i njegovom osoblju na gostoprimstvu.

-Moram istaći da smo imali vrhunski smještaj i ishranu. Osim toga, tu je i odličan teren koji je smješten odmah uz „Borik“. Ovako kvalitetan teren u ovo doba godine teško se može naći, čak ni u primorskm gradovima. Dolazak na ove mini pripreme je bio odličan potez jer u Kaknju nemamo uslova za treniranje, a teško je naći i adekvatne protivnike. To smo u Bijelom Polju imali i maksimalno iskoristili, kaže Kapo, kojeg jedino brine ozljeda Armina Delića, na kojeg ne može računati u najtežem proljetnom meču protiv Budućnosti, koju smatra najozbiljnijim kandidatom za prvaka.

Na utakmici protiv prvoligaša iz Ljubuškog trener Kapo i njegov asistent Ramiz Husić isprobali su sve raspoložive kandidate za početnu postavu, izuzev ozlijeđenog Armina Delića i kapitena Gafurovića, koji je izostao zbog lakše ozljede.

Utakmicu sa Slogom započela je postava: Jović, Sarvan, Alić, Čizmić, Goralija, Hasić, Topalović, Džafić, Kulović, Salković i Huseinspahić, dok su u drugom poluvremenu šansu dobila još sedmorica igrača: Đuđo, Hrustanović, Crnović, Durmić, Čehajić, Neimarlija i Bajramović, koji uz rezervne golmane Mujagića i Čelebića, te ozlijeđene Delića i Gafurovića sačinjavaju takmičarsku ekipu koja će nastupati u proljetnim prvenstvenim susretima.

Ovaj igrački kadar, nema dvojbe, mnogo je jači od onog koji je jesenas nastupao i simpatizeri Rudara s pravom očekuju bolje igre i rezultate u nastavku prvenstva.

M.Komšo/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u