KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Kapo izvršio prozivku

16.01.2016. - Tokom prve sedmice priprema trenirat će se u Kaknju, a tokom druge na Ponijerima

rudarprozivka

U skladu sa terminom koji je predložio Šef stručnog štaba FK Rudar, Nijaz Kapo, danas je u 12 sati održana prozivka, kojoj se odazvalo 27 igrača. Prvi trening je zakazan za sutra, u nedjelju. Do kraja naredne sedmice trenirat će se u Kaknju i najvjerovatnije u Visokom. U utorak i subotu planirano je odigravanje trening-utakmica između dva interna tima igrača sa kojima se trenutno raspolaže. U srijedu je pauza, da bi se po dva treninga održala u četvrtak i petak. Subota je dan u kojem bi se vjerovatno odigrala druga trening-utakmica. Poslije toga, u nedjelju poslijepodne odlazi se na Ponijere. Ovo je plan rada za prve dvije sedmice.

Igračima se tokom prozivke obratio predsjednik Upravnog odbora Kluba Emir Zaimović, koji je pozvao na marljiv rad naglašavajući da su u tom slučaju rezultati neizbježni, a sa rezultatima će stići i adekvatne nagrade. - Okrećemo jedan novi list u Rudaru. Puno toga treba posložiti i urediti na kvalitetnijim osnovama, rekao je Zaimović. Podršku ovakvom opredjeljenju dao je i jedan od sponzora Kluba vlasnik firme Beged, Edin Begovac. Prozivci je prisustvovao i član Upravnog odbora Kluba, direktor JP Grijanje Kakanj, Mirnes Bajtarević.

Šef struke, Nijaz Kapo je imenovao svoje pomoćnike. Prvi asistent je Ramiz Husić, a trener golamana je Selim Fejzić. Sportski direktor Kluba je Mirnes Buza.

Današnjoj prozivci su prisustvovali: Edin Mujagić, Ajdin Čelebić i Adin Skopljaković - golmani, zatim, Saša Prkić, Amel Hrustanović, Vedad Jaganjac, Armin Alagić, Adis Goralija, Armin Topalović, Zlatan Gafurović, Amel Neimarlija, Adis Crnović, Tarik Begić, Belmin Čehajić, Fadil Čizmić, Erdin Ramić, Emir Bajramović, Haris Đuđo, Edib Sikira, Armin Duvnjak, Armin Sarvan, Idriz Džafić, Amer Durmić, Vedad Muflizović, Nedžmin Kadić, Bajazid Delibašić i Admir Smolo.
Prozivci se nisu odazvali niti su opravdali svoje odsustvo: Kemal Hadžić, Ajdin Dželo i Vahidin Čaluk.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u