KakanjLive | Srijeda, 12.05.2021. godine

Kantonalno obilježavanje Dana učitelja u Kaknju

03.10.2017. - Okrugli sto i akademija su programski sadržaji kojima će Dan učitelja, 5. oktobar, biti obilježen u dolazeći četvrtak

uciteljpeti

Dan učitelja 5. oktobar, za područje Zeničko-dobojskog kantona biće obilježen u Kaknju. Centralna manifestacija, Svečana akademija je zakazana u četvrtak s početkom u 17,00 sati u Kino Sali kakanjskog Doma kulture

Akademiji će prethoditi Okrugli sto na temu Značaj prosvjetnih radnika u bosanskohercegovačkom društvu. Okrugli sto je na rasporedu u 15,00 sati, a biće održan u Sali Općinskog vijeća Kakanj. Biće ovo prilika za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nosioci.

Organizatori Obilježavanja Dana učitelja za područje Kantona su: Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i kantonalni odbori Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja i nauke i Samostalnog sindikata obrazovanja i odgoja Federacije BiH.

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5.oktobra. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju. Dan učitelja se obilježava u više od 100 zemalja svijeta.Proglasio ga je UNESCO 1994. godine.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u