KakanjLive | Četvrtak, 09.07.2020. godine

Kantonalna pomoć za Roditeljsku kuću

31.01.2018. - Resorni ministar Šahinović je prihvatio inicijativu predsjedavajućeg Skupštine Ze-do kantona Jasmina Duvnjaka, i kazao da će Vlada iz socijalnih transfera opredijeliti 20.000 KM godišnje, kroz Program utroška ovog ministarstva, za ove plemenite namjere

roditeljskakucapodrska
U sjedištu Zeničko-dobojskog kantona na inicijativu predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmina Duvnjaka održan je radni sastanak u cilju iznalaženja podrške za sufinansiranje rada Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka i njihove porodice. Radnom sastanku su uz predsjedavajućeg Duvnjaka prisustvovali i ministar Ministarstva za rad socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehan Šahinović i Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka u Federaciji BIH“.

Ovom prilikom Kubat je govorio o radu i aktivnostima Udruženja koje pruža usluge psiho-socijalne pomoći za djecu oboljelu od raka i njiihove porodice, te o projektu Roditeljske kuće koja je smještena u Sarajevu. Troškovi ovog projekta godišnje iznose oko 150.000 KM, a u okviru Roditeljske kuće borave roditelji i djeca iz cijele zemlje, pa tako i iz Zeničko-dobojskog kantona i imaju mogućnost besplatnog boravka u procesu liječenja i oporavka.

Predsjedavajući Duvnjak je ovom prilikom naglasio: „Zeničko-dobojski kanton ima obavezu da barem malo ublaži teškoće i iskušenja kroz koja prolaze ove porodice. Nadam se da će sistemska podrška institucija Zeničko-dobojskog kantona podstaknuti i institucije na drugim nivoima da podrže ovakve humane i plemenite projekte i inicijative".

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u