KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

Kanal sa fekalnim vodama u nadležnosti Direkcije za ceste

04.05.2018. - Kantonalni inspektor je izvršio uvid u stanje kanala pored regionalne ceste u Bjelavićima i dostavio obavijest u kojoj se kaže da je problem trebao biti riješen od strane Kantonalne direkcije za ceste

Obavijest-1Obavijest kantonalnog inspektora

Istovremeno podnesak  o navedenom problemu dostavlajn je Direkciji za ceste, u kojoj, ukoliko smatraju potrebnim, nalog za rješavanje  problematike  trebaju izadati firmi Trgošped koja radi na održavanju ove ceste.

U vezi postojanja kanala sa fekalnim vodama, na području naselja Bjelavići, a na osnovu upita građana, Općina Kakanj  se obratila Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove.Kantonalni ispokteor je izvršio uvid u stanje na terenu i dostavio obavijest u kojoj se kaže da je problem trebao biti riješen od strane nadležnog upravitelja regionalne ceste R 466 – Kantonalne direkcije za ceste.

Općina Kakanj je o ovom problemu informisala Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove. Kantonalni inspektor je izlazio na teren, te je ustanovio da navedeni problem  egzistira već duže vrijeme  i isti je trebao biti riješen od strane nadležnog upravitelja regionalne ceste R 466 – Kantonalne direkcije za ceste.

U vezi problema sa kanalom uz regionalnu cestu u Bjelavićima iz Općine Kakanj podsjećaju da je održavanje Regionalne cesta u nadležnosti Direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona, a ono podrazumijeva nadležnosti za: odvodne kanale, trotoare, mostove, javnu rasvjetu, horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, oštećenja na kolovozu,ograničavanje brzine, zimsko i ljetno održavanje.

KakanjLive

 

 

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u