KakanjLive | Utorak, 02.06.2020. godine

Kakanjski Synergy Soft sa novim ugovorima i novim sjedištem

09.03.2018. - Kakanjska start-up IT kompanija Synergy Soft d.o.o. sa novim ugovorima i novim sjedištem primjer razvoja omladinskog poduzetništva. Zašto plaćati skuplje strana softverska rješenja, kada imamo domaću pamet – novinski su članci koji su prepozatljivim tekstom početkom 2018. godine predstavili kakanjsku IT-kompaniju Synergy Soft d.o.o.

synergy_slika1

U veoma kratkom periodu od dva mjeseca, ova uspješta start-up kompanija potpisuje ugovore sa njemačkim kompanijama Meyer Industrie-Electronic GmbH, o međusobnoj saradnji u domenu automatike i procesne industrije, te sa kompanijom Ingenieurbüro Eber GmbH o rebrandu web aplikacije za novi proizvod – mjerač protoka za industrijska postrojenja. Ugovori pokrivaju saradnju za Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru i Kosovo.

meyle_a

U skladu sa dinamikom nastupa na domaćem i međunarodnom tržištu, mladi menadžment se odlučuje da sjedište i razvoj softvera locira na novu adresu u moderno opremljen prostor koji će svojim kapacitetom adekvatno odgovoriti na zahtjeve klijenata, ali i Synergy razvojnog tima u Kaknju.

Uz prostornu adaptaciju, a na zahtjev vanjskotrgovinskog poslovanja dosadašnji obrt Synergy Soft je izvršio preregistraciju u društvo ograničene odgovornosti sa vanjskotrgovinskim poslovanjem, što bi u poslovanju Synergy Soft d.o.o. značilo izvoz bosanskohercegovačkih softverskih rješenja za strane partnere i kompanije.

synergy_slika3

Na domaćem tržištu, prema riječima direktora Synergy Soft-a magistra elektrotehničkih nauka Alema Zekića, u toku su pregovori o isporuci i implementaciji informacionog sistema za elektronski parlament „E-PARLAMENT“, kompletiran je projekat elektronizacije pedagoške administracije „BH SMART SCHOOL – eDnevnik“ koji je i zvanično delegiran u okviru partnerskog programa domaćem telekom operateru, kako bi se razmotrio sinergijski nastup i implementacija. Pored softverskih, Synergy Soft d.o.o. je uradio i analizu energetske isplativnosti uvođenja SMART LED sistema u sportske dvorane, elaboracijom sistema iz 80-tih godina sa prilagodbom na moderni SMART LED sistem sa uštedama u potrošnji, kao i višestrukim benefitima. U najavi je fuzija IT tehnologija sa metalskom industrijom u izradi domaćeg „attendance and production software application-a“ sa inoksnim kućištem, a koji prati proizvodne procese u firmi, sa lean metodologijom koja se prvenstveno oslanja na efikasnost proizvodnog procesa.

- Otvoreni smo za svaki vid saradnje i svim poslovnim projektima u Bosni i Hercegovini pristupamo sa velikom pažnjom. Naša misija je pomoći ljudima da razumiju sisteme – upravo ovih osam riječi dobija na važnosti u momentu kada zajedno razvijamo određene segmente privrede u BiH. U oblasti procesne industrije rezultati su izvanredni – ljudi razumiju ono što vide, a kasnije i koriste.

Više informacija o Synergy Soft d.o.o. možete pronaći na www.synergysoft.ba

Synergy Soft 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u