KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Kakanjski radioamateri najbolji na Smetovima

20.04.2016. - Na prvom ovogodišnjem takmičenju iz radiogoniometrije kakanjski radioamateri potvrdili kvalitet i osvojili prvo mjesto u konkurernciji sedam klubova

radioamateri_smetoviKakanjski radioamateri potvrdili kvalitet i osvojili prvo mjesto u konkurernciji sedam klubova

Prvo ovogodišnje takmičenje u amaterskoj radiogoniometriji održano je proteklog vikenda na lokalitetu Smetovi u organizaciji Radio kluba Zenica, a povodom 12. aprila Dana oslobođenja Zenice pod nazivom ARO „ZE FOXORING 2016“ na kojem je uzelo učešće 72 takmičara iz sedam radio klubova BiH.

Po veoma sparnom vremenu na stazi dugoj pet do devet kilometara naši članovi su se istinski potrudili , opravdali ulogu favorita, i drugi put za redom ubjedljivo osvojili , ovo dobro organizovano takmičenje, i donijeli u Kakanj još jedan pehar sa pet zlatnih, dvije srebrene i tri bronzane medalje.

Osvajači medalja

Lamija Fetić, Ž-19, zlatna medalja; Amela Šišić-Sarajlić, Ž-35, zlatna medalja; Saida Kićo, Ž-19, bronzana medalja; Adelisa Behramović, Ž-19, bronzana medalja; Nedim Čolak, M-16, zlatna medalja; Emin Šehić, M-14, zlatna medalja; Rasmin Čolak, M-21, zlatna medala; Denaj Šišić, M-14, srebrena medalja; Elvedin Šljivo, M-16 , srebrena medalja i Mireldin Karić, M-16 ,bronzana medalja.

Inače (ARO) je amaterska radio orijentacija, sportsko tehnička disciplina pri čemu takmičar mora da poznaje čitanje topografske karte i orijentaciju, a radio prijemnik mu služi da samo preciznije odredi i pronađe skrivene radio predajnike. Svakako, bitna je i fizička spremnost.

Obzirom da je takmičarska ekipa radioamatera iz Kaknja u dobrom dijelu podmlađena uoči odlaska na Smetove odrađeno je nekoliko treninga. Tako su se novi članovi upoznali i pripremili za ovu takmičarsku sezonu. Na Smetovima je bilo prijavljeno 18 takmičara u sedam starosnih kategorija.

A.ZEKIĆ/KakanjLive

 

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u