KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Kakanjski radioamateri najbolji u Tesliću

25.07.2017. - Članovi radio kluba „Kakanj“ nastavljaji sa dobrim rezultatima u amaterskoj radio goniometriji, inače sportsko-tehničkoj disciplini gdje takmičar u otvorenom prostoru u što kraćem vremenu treba da pronađe skrivene predajnike

teslicradiosamateri

Proteklog vikenda održano je takmičenje u ARG-u , a organizator je bio Radio klub „Kamenica“ Teslić.

Interesantno je da je radio klub „Kamenica“ E 74 AAX osnovan prošle godine, a prve kontakte sa radioamaterizmom imali su u kakanjskom radio klubu kada su jula 2015. godine došli u posjetu, da bi iste godine petnaestak članova položilo jednu od CEPT klasa te stekli uslove za formiranjem radio kluba.

Ove godine su bili veoma uspješni organizatori „ARG Teslić Open 2017 “ na kojem je uzelo učešće 12 radio klubova iz B i H i jedan iz Slovenije-Krško te radio klub iz Srbije - Sombor tako da ova radioamaterska takmičenja poprimaju karakter međunarodnih.

Naš radio klub je nastupio sa devet takmičara u šest kategorija u veoma jakoj konkurenciji. Po veoma vrućem i sparnom vremenu postignut je odličan rezultat.
U konkurenciji 14 radio klubova prvo mjesto Radio klub „Kakanj“ Kakanj, drugo mjesto Radio klub „Stjepan polje , treće mjesto radio klub „Zenica“ Zenica.

Zlatne medalje osvojili su naši takmičari: Aida Kičo (kategorija Ž-19), Edna Sarajlić (kategorija Ž-21), Amar Smolo (kategorija M-19) Amela Šišić (kategorija Ž-35). Srebrenu medalju osvojila je Vildana Odobašić (kategorija Ž-15).

Naredne aktivnosti radio kluba „Kakanj“ su učešće na ARG Doborovci open 2017“ , prezentacija aktivnmosti i rada na „Kaknjski dani 2017“ a paralelno stim pripreme i organizaciju „ARG Kakanj open 2017“ planiran za nedjelju 13.08.2017 godine na Ponijerima.

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u