KakanjLive | Ponedjeljak, 10.08.2020. godine

Kakanjski radiamateri predstavljaju BiH u Crnoj Gori

14.06.2016. - Na Balkanskom šasmpionatu u amaterskoj radiogoniometriji radioamateri iz Kaknja: Rasmin Čolak, Amina Šemić i Lamija Fetić predstavljaju Bosnu i Hercegovinu

radiamateri_ceptKakanjski radioamateri sa diplomama prilikom jednog od testiranja/Foto:Arhiv

Približava se još jedno ARG takmičenje na kojem će učestvovati i naši radio amateri, a u sastavu reprezentacije BiH. Riječ je o Balkanskom šampionatu u Amaterskoj radio goniometriji (BARDF) koje će se održati u Crnoj Gori od 17. do 19. juna u Cetinju. Članovi našeg radio kluba već nekoliko dana intezivno se pripremaju za ovo takmičenje. Obavljaju ARG treninge u okolini  Kaknja, a također je dogovoren i jedan UKT  trening na lokalitetu Smetovi sa Radio klubom Zenica. Vježba se i rad sa kartom kako u prostorijama kluba tako i na terenu.

Članovi radio Kluba Kakanj koji će na ovom takmičenju predstavljati naš klub,naš grad i našu državu su: Rasmin Čolak, Amina Šemić i Lamija Fetić. Naravno ništa to nebi bilo moguće da nije sponzora koji su financijski podržali odlazak  na ovo takmičenje i kojima se IZ Radio kluba ovom prilikom javno zahvaljuju.  To su  općinski  načelnik Nermin Mandra, zatim Bakir Spahić (Delta petrol), Igor Andrijević (AB petrol), Mirza Zaimović (Nova trgovina), Selmir  Šehić (Butique Šeha).  Radioamateri se zahvaljuju i  profesorici iz Mješovite srednje škole,  Mensuri Bečirhodžić koja  je nesebično pomogla u realizaciji plana za odlazak na takmičenje.

Našim takmičarima želimo mnogo sreće i uspjeha na predstojećem takmičenju i da dostojanstveno predstave naš klub, grad i državu. Uspješno, kao i do sada. Uz RA pozdrav 73!

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u