KakanjLive | Nedjelja, 31.05.2020. godine

Kakanjski borci ogorčeni hapšenjem generala Mahmuljina

09.12.2015. - Borce iz Kaknja posebno boli način na koji je SIPA prenijela vijest o hapšenju „lica S.M“. U saopćenju stoji da general Mahmuljin nije nikakvo lice, on je borac i patriota, heroj koji je stao u odbranu ove zemlje

sakib_mahmuljin
Borci iz Kaknja,veterani, te članovi Patriotske lige ogorčeni su nakon hapšenja generala Sakiba Mahmuljina. U saopćenju za javnost ovih organizacija stoji da to što radi sud Bosne i Hercegovine vrijeđa sve patriote ove zemlje. Posebno ih boli to što su uhapsili čovjeka koji je bio na čelu svih kakanjskih jedinica i koji su pod njegovim komandovanjem odbranili i oslobodili velike teritorije naše zemlje. Borci Kaknja pitaju tužioce i naravno glasnogovrnike ove institucije kako i na koji način su dobili posao da rade to što rade? Pitaju i kolike su im plaće!?

Sud Bosne i Hercegovine nikada nije pronašao ubice i krvoloke nakon zločina u mjestu Poljani iznad Kraljeve Sutjeske nad bošnjačkim civilima, a hapsi one koji su branili taj isti narod od golog nestanka. Borci iz Kaknja također se pitaju koliko Bošnjaka radi u SIPI i Sudu BiH i zašto nema nijednog glasnogovrnika bošnjačke nacionalnosti uz Jozićevu i Grubešića? Posebno ih boli način na koji je SIPA prenijela vijest o hapšenju „lica S.M“. U saopćenju stoji da general Mahmuljin nije nikakvo lice, on je borac i patriota, heroj koji je stao u odbranu ove zemlje.
A.Salihbegović

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u