KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Kakanjske tekvando medalje sa prvenstva BiH

21.03.2016. - Dva državna prvaka, dva viceprvaka i dva treća mjesta ukupni je bilans pojedinačnih uspjeha tekvando takmičara iz Tekvando kluba Centar, na prvenstvu BiH

tekvandocentarFoto arhiv: Tekvando klub Centar Kakanj

U subotu 19.03.2016. godine održano je prvenstvo Bosne i Hercegovine za 2016 . godinu u Čapljini. Supervizor ovog takmičenja bio je Taekwondo savez Bosne I Hercegovine, a tehnički organizator Taekwondo klub “Čapljina” Čapljina.Na takmičenju učešće je uzelo 266 takmičara iz 23 kluba Bosne i Hercegovine u svim uzrasnim skupinama (mlađi kadeti, kadeti, juniorii, seniori).
Nastupio je i kakanjski Taekwondo klub “CENTAR” sa osam takmičara koji su uspjeli ostvariti zapažene rezultatete. Državni prvaci i osvajači zlatnih medalja na ovom prvestvu iz Centra su: Nives Bojić u kategoriji kadetkinja i AnesČosić u kategoriji mlađih kadeta. Viseprvaci su Hamza Brkić u kategoriji juniora i Mehmed Čaluk u kategoriji mlađih kadeta.Osvajači bronzanih medalja su: Veronika Bojić i Tarik Hadžić.

Treba istaći da su Tarik Hadžić, Mehmed Čaluk i Anes Čosić bili prijavljeni u istoj kategoriji i da su se Tarik i Anes sreli u prvom polufinalu gdje je Anes bio bolji, a u finalnoj borbi savladao je svog klubskog kolegu te postao prvak države.

Uprkos izvanredno odrađenoj borbi i ubjedljivom rezultatu u polufinalu Hamza Brkić je zbog povrede ligameta morao predati filnalnu borbu. Sportske sreće nisu imali Muhamed Čaluk i Mario Bojić koji su ostali bez medalja.

Taekwondo klub Centar je u ukupnom poretku zaslužujući dobrim rezultatima mlađih kadeta osvojio treće mjesto u toj timskoj kategoriji (mlađih kadeta).

Klub Centar je zadovoljan ostvarenim rezultatima na prvenstvu države te je ovo dokaz da mali broj kvaitetnih takmičara ne može proći neopaženo na ovako jakom prvenstvu.

Taekwondo klub Centar nastavlja pripreme za Federalno prvenstvo koje je će se održati 23. aprila u Posušju.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u