KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Kakanjska sjednica kantonalne organizacije

20.09.2018. - O statusu i unaprjeđenju statusa porodica šehida i poginulih boraca razgovaralo se na sjednici Upravbnog odbora Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Zeničko-dobojskog kantona

0sastanaksehidska2

Sjednica Upravnog odbora Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Zeničko-dobojskog kantona održana je u Kaknju, u srijedu 19. septembra 2018. Godine. Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Zeničko-dobojskog kantona okuplja organizacione cjeline iz 12 općina.

0sastanaksehidska3

Sjednica je održana u sali Općine Kakanj, a pozdravnu riječ u svojstvu domaćina uputio je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra: “Hvala našim gostima jer su odabrali Kakanj kao mjesto održavanja svoje sjednice. Počašćeni smo njihovim prisustvom.“

0sastanaksehidska1

Na sjednici se razgovaralo o konkretnim operativnim problemima unaprjeđenja rada organizacije i mehanizmima za unaprjeđenje ukupnog statusa i odnosa izvršne i zakonodavne vlasti prema članovima porodica šehida i poginulih boraca.

Nakon sjednice položeno je cvijeće na Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. u Gradskom spomen-parku.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u