KakanjLive | Utorak, 29.09.2020. godine

Kakanjska revija oldtajmera

06.08.2016. - Posebnu pažnju izazvala replika automobila u kojem je atentatom u Sarajevu ubijen Franc Ferdinand. Reviju je kao posljednji programski sadržaj Kaknjskih dana, organizovao Old Timer Kluba Sarajevo. Za naredne Kakanjske dane najavljena međunardna izložba oldtajemera

U subotu, 6. augusta 2016.godine, posljednjeg dana Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani”, u gradskoj jezgri Kaknja, održana je revija oldtimera

Izloženi oldtajmeri, restauratosrko su djelo njihovih vlasnika. Raritet među izloženim automobilima bilo je vozilo, replika automobila, u kojem je 1914. godine izvršen atentat u Sarajevu, na prijestolonasljednik Austrougarske monarhije Ferdinanda.
Pored izlagača, vlasnikla automobila iz Sarajeva, svoje stre ljubimce pokazali su i vlasnici iz Tešnja, Kiseljaka i Zenice.

Predsjednik Old Timer Kluba Sarajevo, Nedim Husić, prilikom otvaranja revije, rekao je:
- Prije svega pozdrav sugrađanima, jer se tako osjećam. Pokušali smo i prošle godine da nešto ovako lijepo napravimo. Nismo imali dovoljno vremena, bili su godišnji odmori, ali ove godine smo uspjeli.Ovdje je petnaestak divnih automobila iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Nisu ovdje samo članovi kluba iz Sarajeva. Došli smo da uljepšamo ove dane Kaknja. Zahvaljujemo se općinskom načelniku Nerminu Mandri, jer da nije bilo njegovog entuzijazma sumnjam da bi išta od ovoga bilo. Nadam se da će ovo postati tradicija i da ćemo dogodine u Kaknju napraviti međunarodnu reviju i dovesti goste iz drugih zemalja.

Gospodin Husić je zatim pozvao sve prisutne da pitaju sve što žele i da obiđu automobile, jer je naglasio “Mi smo tu radi vas”.

Predsjednik OldTimer kluba Sarajevo, gospodin Husić, uručio je zahvalnice sa prigodnim slikama, načelniku Općine Kakanj, Nerminu Mandri i direktoru Javne ustanove Kulturno sportski centar Kakanj, Aldinu Šljivi.

Nakon primljenih zahvalnica kratko je govorio načelnik Mandra:
- Dragi sugrađani, dragi vlasnici oldtajmera hvala vam što ste kraj ove naše kulturno sportske manifestacije, Kaknjski dani, učinili ovako lijepim. Molim Vas da u vaš program za 2017. godinu uvrstite Kakanjske dane u prvih sedam dana augusta. Vjerovatno ćemo iduće godine povećati broj dana ove nmanifestacije, sa pet na deset, jer je takav interes. Možemo reći da će ova izložba oldtajmera ubuduće biti tradicionalna i trudit ćemo se da bude još veća, bogatija i kako rekoste internacionalna.

Poslije izložbe vlasnici oldtajemra su organizovali vožnju ulicom Alije Izetbegovića i Ulicom branilaca, do parkinga Kulturno sportskog centra, nakon čega je u prostorijama Doma kulture organizovano druženje.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u