KakanjLive | Nedjelja, 31.05.2020. godine

Kakanjska predstava širom BiH

11.08.2017. - Kakanjski kulturni proizvod – pozorišna predstava “Ludilo udvoje”, nakon gostovanja u Ilijašu, nastavlja svoj put do publike u gradovima BiH: Brezi, Konjicu i Zenici

ludiloTXGOST

Predstava Dramskog studija koji djeluje pri Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj 12.augusta gostuje u Brezi (Dom kulture, 19:30), 15.augusta u Konjicu (“Konjičko ljeto”, Centar za kulturu, 20:00 sati), te 17.augusta u Zenici (“Ljetne večeri” Studio teatra, ljetna bašta Doma armije/Preporod, 20:00 sati).

U predstavi koja je nastala u okviru programa obilježavanja 50 godina Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj glume Mirza Mušija, Mirza Bajramović i Aida Bukva.

Predstava je priča o bračnom paru, o muškarcu i ženi, zarobljenim u svom svijetu beskrajnih i besmislenih rasprava iz kojih nikako ne mogu da nađu izlaz. Dakle, radi se o najobičnijem bračnom paru koji su u okolnostima da ne mogu izaći vani, ne mogu da napuste svoj dom, svoj brak i grad. To je jedna komična, poučna i ono što je najbitnije to je jedna ljudska priča.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u