KakanjLive | Četvrtak, 13.08.2020. godine

Kakanjska predstava Mali princ u BNP Zenica

04.12.2017. - Predstava Škole glume Javne ustanove KSC Kakanj, “Mali princ” gostuje u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica

pozoristemaliifet

Bosansko narodno pozorište i Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj i ove godine realiziraju 3. IFET 2017. – Internacionalni festival edukativnog teatra, u okviru kojeg je predviđeno gostovanje Kazališta slijepih i slabovidnih iz Zagreba u Kaknju i gostovanje pozorišne predstave “Mali princ” u Zenici.

Gostovanje pozorišne predstave u produkciji JU KSC Kakanj “Mali princ” koja je nastala kao rezultat rada Škole glume zakazano je sutra 05.12.2017. godine u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, sa početkom u 14:00 sati.

Predstava se bavi dječakom, tinejdžerom, koji se pokušava uklopiti u društvo u kome živimo danas. Mali princ se tokom svoga putovanja upoznaje sa likovima koji će u konačnici formirati njegovu ličnost, nudeći mu različite ideje, pouke koje predstavljaju i životne vodilje za svaku mladu osobu.

U predstavi igraju: Irma Numanović, Armin Šolbić, Ines Delibašić, Saša Vasiljević, Emin Brkić, Ena Sikira, Hana Bjelopoljak, Amer Javoraš, Elma Kubura, Aida Vehabović, Ajla Husika, Merjem Kulović, Ema Hasagić i Mejrema Selimović .

U sklopu Internacionalnog festivala edukativnog teatra u Domu kulture Kakanj u ponedjeljak 11.12.2017. godine bit će odigrana pozorišna predstava “Ispeci pa reci” – Kazališta slijepih i slabovidnih Zagreb, sa početkom u 11:00 sati.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u