KakanjLive | Subota, 23.01.2021. godine

Kakanjska cementara proslavila 39. rođendan

15.12.2017. - Danas je u prostorijama nove upravne zgrade Tvornice cementa Kakanj upriličeno svečano obilježavanje 39 godina uspješnog postojanja i poslovanja ovog kolektiva.

Tradicionalnim prijemom za radnike, penzionere i porodice preminulih i poginulih radnika Tvornice cementa Kakanj i ove godine je obilježen rođendan ovog bh giganta.

Prijem je upriličen u novoj upravnoj zgradi Tvornice cementa Kakanj, a riječi dobrodošlice prisutnima je uputio Izudin Neimarlija,  izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja.

-Zahvaljujem se svima na dolasku i čestitam vam 15. decembar, Dan tvornice cementa Kakanj. Ove godine slavimo 39. rođendan, a mnogi od vas su ovdje bili od prvog dana i uspješno ugradili sav svoj život u rad Tvornice cementa Kakanj. Sa cementarom ste uključujći i mene odrasli, školovali se, podigli porodice, dobili djecu i unuke i hvala Bogu uspješno završili svoj radni vijek. Trideset devet godina je jako kratak, ali i jako dug period, ako uzmete u obzir da ste tu zaradili svoju penziju, rekao je između ostalog Izudin Neimarlija u svom obraćanju prisutnima.  

Izo

Izudin Neimarlija: Uz cementaru smo rasli, školovali se, podigli porodice, dobili djecu i unuke

Menadžment kakanjske cementare je i ove godine za sve bivše uposlenike i porodice poginulih i preminulih radnika pripremio prigodne poklone kao i novčane nagrade, ali i svečani ručak zajedno sa radnicima i članovima Uprave kakanjske cementare.

Druženje penzionera je pohvalio i bivši uposlenik ove firme, Muris Murtić vozač koji je penziju zaradio u  kakanjskoj cementari.

Murtic

Muris Murtić: Ovo je jedna od rijetkih kompanija koja vodi računa o svojim bivšim uposlenicima 

-Radio sam u ovoj firmi 40 godina. Zaista sam zahvalan prvo Bogu, a potom firmi, njenom menadžmentu i svim uposlenicima koji su zajedno sa mnom radili u ovoj divnoj kompaniji. Rođendan naše firme je sjajan povod da se svi okupimo, porazgovaramo i družimo u lijepoj atmosferi u ovoj novoj upravnoj zgradi. Ova kompanija je jedna od rijetkih koja vodi računa o svojim bivšim radnicima, jer nas svake godine prijatno iznenade novčanim nagradama, kao i prigodnim poklonima, ali prije svega i ovim divnim druženjem kroz koje saznamo kako danas firma posluje, koje su to novosti u proizvodnom procesu i slično,  rekao je Muris Murtić u izjavi za KakanjLive.

Prema riječima gospodina Izudina Neimarlije ova godina je u poslovnom smislu bila znatno uspješnija nego prethodna, a kakanjska cementara do kraja kalendarske godine očekuje da proda oko 480.000 tona cementa, odnosno 10% više u odnosu na 2016. godinu. Samim tim ovu poslovnu godinu prati i bolji finansijski rezultat. Godinu je obilježila i izgradnja nove upravne zgrade u kojoj se sada nalazi kompletna administracija, a svih sedam starih baraka je srušeno. Gospodin Neimarlija najavljuje i izgradnju dva nova silosa cementa od 2.000 tona,a isto tako nastavlja se projekat korištenja alternativnih goriva, jer cilj je da se smanji potrošnja konvencionalnih goriva.  

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u