KakanjLive | Četvrtak, 13.08.2020. godine

Kakanjska pozorišna predstava igrana u Tuzli

28.03.2018. - Pozorišna predstava u produkciji JU KSC Kakanj „Ludilo u dvoje“ 27. Marta, povodom Svjetskog dana pozorišta gostovala u Tuzli pred 400 posjetilaca

pozoristetuzla

U Bosanskom kulturnom centru Tuzla okupilo se više od 400 dama, koje su uživale u programu koje organizuje Ladies In by Jana. Druženje je započelo pićem dobrodošlice, laganom zakuskom i prijatnim razgovorima, a nastavljeno pozorišnom predstavom u produkciji JU KSC Kakanj “Ludilo udvoje”. Više od 400 dama uživalo je u predstavi koja polako ali sigurno obara rekorde gledanosti. Velika je čast da malo pozorište nastupi na poznatoj  sceni i pred ovako velikim brojem publike.

Ovo je 41. predstava Dramskog studija “Ludilo udvoje”u kojoj glume Mirza Mušija, Mirza Bajramović i glumica Aida Bukva. Ovo je jedna priča o bračnom paru, o muškarcu i ženi, o muškarcu sa svojim muškim principima koji je osuđen na svoju suprugu koja je čangrizava i sve mu prebacuje. Dakle radi se o najobičnijem bračnom paru koji su u okolnostima da ne mogu izaći vani, ne mogu da napuste svoj dom, svoj brak i grad. Prosto moraju da žive tako kako žive na neki način na koji i mi ležimo na tempiranoj bombi i gledamo da na najbolji način funkcionišemo da nismo totalno ludi. Predstava ima elemente komedije, ima elemente ljudskosti, to je jedna poučna i ono što je najbitnije to je jedna ljudska priča.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u