KakanjLive | Utorak, 07.07.2020. godine

Kakanjke na mjestima pogibije kakanjskih šehida

13.08.2018. - Asocijacije žena i Asocijacije Fatma OO SDA Kakanj posjetile Sanski most prolazeći ratišta u Krajini gdje su svoje živote dali i kakanjski šehidi

 

Asocijacija žena i Asocijacija Famta OO SDA Kakanj već tradicionalno u mjesecu augustu organiziraju jednodnevnu ekskurziju za svoje članice.

04Povod za određivanje ovogodišnje destinacije ekskurzije bila je i dugogodišnja ideja da članice ove dvije Asocijacije posjete Sanski most na čijim su ratištima svoje živote dali i kakanjski šehidi: Ertan Čaluk, Adnan Sikirić, Ferid Kadrić, Fahrudin Kovač i Faik Čehajić.
Stoga je ovaj put za ekskurziju odabrana maršruta Kakanj- Sanski Most – Bihać ( nacionalni park Štrbački buk) – Kulen Vakuf – Kakanj.

03

U Sanskom Mostu, osamdeset članica Asocijacije žena i Asocijacije Fatma, posjetile su mjesto pogibije kakanjskog šehida Ertana Čaluka čije je ime zajedno sa još dvojicom sanjanskih šehida uklesano na spomen ploču na zgradi pošte u ovom gradu.

Pred spomen pločom položeno je cvijeće i proučen Jasin pred duše kakanjskih i svih bosansko-hercegovačkih šehida kao i simbolično bacanje cvijeća u rijeku Sanu.
Poslije posjete Sanskom mostu članice su nastavile druženje u prirodnim ljepotama rijeke Une u bihaćkom nacionalnom parku Štrbački buk i Kulen Vakufu.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u