KakanjLive | Utorak, 04.08.2020. godine

Kakanjci se vozili oldtimerima i proglasili najbolje

04.08.2018. - Najljepši automobil je prema mišljenju posjetioca, popularni fićo, narandžaste boje sa crnom haubom ćiji vlasnik je Pike Čohadar

Sedmog dana manifestacije  Kakanjski dani  u našem gradu posebno su bili obradovani i ljubitelji oldtimer automobila. Dvadesetak  najstarijih i najinteresantnijih motornih ljepotana bilo je na raspolaganju posjetiocima koji su mogli ulaziti u automobile, fotografisati, razgovarati s avlasnicima, a onda se u njima i provozati.

Predsjednik Oldtimer Kluba Sarajevo, Nedim Husić Braco, otvarajući ovu reviju automobila, pozdravio je građane Kaknja, a načelniku općine Nerminu Mandri i direktoru JU KSC Kakanj Aldinu Šljivi uručio je , slike, u znaka zahvalnosti što su i ovoga puta, ponovo, poslije dvije godine dobili priliku da  svoje   oldtimere pokažu na ulicama Kaknja.

Publika je birala najstariji, najbolje restaurirani  i najljepši automobil.

Najljepši automobil  i Grand prix revije je prema mišljenju posjetioca je  popularni fićo, narandžaste boje sa crnom haubom. Pike Čohadar, vlasnik najljepšeg automobila, nagrađen je peharom, kojeg  mu je uručio Nedim Husić Braco. Čohadar je kratko rekao: „Zahvaljujem se organizatorima, zahvaljujem  se na glasovima i pozdrav za Kakanj“.

Najstarije vozilo je  Mercedes benz iz 1937. godine čiji je vlasnik Anto Čutura. Ovo vozilo  je korišteno za snimanje legendarne serije o beogradskim antifašističkim  ilegalcima Otpisani. Najbolje restaurirani automobil je , Princ NSU 1000 iz 1971. godine čiji je vlasnik Suad Čerimagić.

Oldtimer club Sarajevo je osnovan 17.03.2004. godine. U periodu od osnivanja, klub je uspio organizovati nekoliko međunarodnih Oldtimer susreta, i svake godine okupiti oko 70 posada iz Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Italije, Srbije, Crne Gore i BiH. Tokom današnje revije, predsjednik Oldtimer cluba Sarajevo, Nedim Husić Braco,  poželio je da Kakanj, na sljedećoj manifestaciji Kakanjski  dani, bude domaćin upravo jedne takve međunarodne smotre.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u