KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Kakanjci dostajanstveno obilježili Dan državnosti BiH

26.11.2019. - Na Dan državnosti BiH 25. Novembar, održano više prigodnih manifestacija kojima je obilježen Dan domovine

spomenik
Povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u Gradskom spomen-parku položeno je cvijeća na Spomen-obilježje palim borcima Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. i Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. Nakon intoniranja državne himne i prigodnih obraćanja, cvijeće su položili predstavnici političkog, vjerskog, privrednog, sportskog, kulturnog i društvenog života općine Kakanj.

akademija
U Domu kulture prigodnim nastupima članova Rudarske glazbe, Gradskog hora, Muzičkog centra i Škole baleta, te obraćanjima općinskog načelnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća održana svečana akademija u povodu obilježavanja Dana državnosti BiH.

muzej
Muzeju Kaknja otvorene su dvije izložbe povodom Dana državnosti BiH. Gostujuća izložba „Bosna i Hercegovina u NOB-u“ , autora iz JU Muzej Tešnja, Mensure Mujkanović, MA historije i Edina Šakovića, MA pravne historije.Riječ je o tematskoj izložbi fotografija iz perioda Drugog svjetskog rata i historijskim događajima vezanih za BiH. Otvorene dvije izložbe u Muzeju Kaknja – Poklon našoj domovini. Druga izložba je „Kakanj u NOB-u“. Prvijenac uposlenice Muzeja Kakanj, MA historije, Amre Veispahić. Ova izložba je oživjela uspomene na sve kakanjske heroje sa posebnim osvrtom na narodnog heroja Rudija Čajevca i borca NOR-a, Behaiju Neimarliju.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u