KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

Kakanjac na najvećem sajmu radioamatera

12.06.2018. - Završen je najveći sajam na kojem se okupljaju radioamateri iz cijmelog svijeta. Riječ je o sajmu u Fridrishafenu 2018. na kojem je kakanjski radio klub predstavljao Benjamin Memčić

fridrihafen4

Proteklog vikenda održan je jedan od najvećih sajmova elektronike i telekomunikacija u Fridrishafenu njemačkom gradu na sjevernoj obali Bodenskog jezera u saveznoj pokrajini Baden-Württemberg. Ujedno je i najveći grad okruga Bodensko jezero (Bodenseekreis) te iza Konstanza drugi po veličini grad na jezeru. Na sajmu u ovom gradu uzeli učešće i članovi Radio Kluba Kakanj E73EKK.

fridrishafen3

Sajam se održava duže od tri decenije, a ove godine su predstavljena najveća dostignuća u oblasti elektronike i telekomunikacija gdje su se mogli vidjeti i najstariji radiouređaji kao i uređaji najnovije generacije.

Na sajmu koji je trajao tri dana učestvovalo je nekoliko hiljada radioamatera iz čitavog svijeta kao i predstavnik kakanjskog radio kluba Benjamin Memčić kojemu je domaćin bio Enver Šabović, dugogodišnji član Radio Kluba Kakanj i višestruki donator Kluba. Memčić je upoznao mnoge radioamatere iz čitavog svijeta te je stekao nova znanja i iskustva koje može prenjeti i primjeniti na mlađe članove Kluba.

fridrishafen1

Ovom prilikom iz Radio Kluba zahvaljuju svima koji su pomogli Benjaminu da učestvuje na ovom sajmu: Općina Kakanj, Služba Civilne zaštite Općine Kakanj i Delta Petrol d.o.o. Kakanj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u