KakanjLive | Ponedjeljak, 10.08.2020. godine

Kakanj za Memorijalni centar Potočari

06.12.2019. - Načelnik Aldin Šljivo potpisao Memorandum o razumijevanju između Općine Kakanj i Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari na osnovu kojeg će Općinsko vijeće Kakanj odlučivati o pomoći ovom Centru

kakanjpotocari

Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo potpisao je danas u Plavoj sali Parlamentarne skupštine BiH Memorandum o razumijevanju između Općine Kakanj i Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

Memorandumom Općina Kakanj iskazuje spremnost na saradnju u cilju podrške radu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari u kojem se nalazi spomen-obilježje i mezarje žrtava genocida iz 1995. godine.

Na osnovu Memoranduma Općina Kakanj će, u okviru svojih mogućnosti, pružiti finansijsku podršku radu Memorijalnog centra, a o iznosu finansijskih sredstava odlučit će Općinsko vijeće Kakanj.

Memorandum su potpisali brojni načelnici, gradonačelnici i predstavnici kantona.

Memorandum se temelji na iskazanoj zajedničkoj namjeri javno-pravnih kolektiviteta u BiH da se, u skladu s raspoloživim finansijskim mogućnostima, pristupi organiziranoj i sistematskoj podršci radu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u