KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Kakanj pao u trećoj četvrtini

07.11.2020. - Košarkaši Kaknja su poraženi u Zenici, a utakmicu su izgubili u trećoj četvrtini, poslije prednosti koju su imali u prvom poluvremenu. Mali broj zdravih igrača u rosteru Kaknja, razlog je poraza koji se ipak nije mogao izbjeći

zenica
Prva dva perioda, igrači Benjamina Šabića su rješili u svoju korist. U prvom poluvremenu smo gledali zanimljivu utakmicu, u kojoj su Kakanjci imali dva puta prednost od plus deset razlike ( 26.36 i 35:45). Sve je ukazivalo da će u nastavku utakmica ići u istom smjeru, međutim poslije pauze iz svlačionice Čelika, kao da je na teren istrčala neka druga ekipa. Isto se može raći i za momčad Kaknja. U trećem periodu košarkaši Kaknja nisu postigli poen skoro punih osam minuta. Za to vrjeme, ekipa Josipa Pandže je napravila seriju od 16:0, prešla u vodstvo od 11 poena i istopila prednost Kaknja iz prvog poluvremena koja je iznosila pet razlike. U zadnji period se ušlo sa prednošću Čelika od 15 poena 78:53. Svi pokušaji, Benjamina Šabića i njegovih košarkaša da nešto više naprave bili su uzaludni.

Treba reći da se preambiciozno najavilo iznenađenje u zeničkoj Areni, posebno što u timu Kaknja nisu mogli igrati Imran Fazlić, Aldin Dželmo i Zlatan Tepić. Bio je to veliki hendikep, jer na drugoj strani Čelik je u tranziciji koristio svih 12 igrača, a Kakanj je na raspolaganju imao sedmoricu, od kojih se poslije duže pauze vratio Mirza Velić, a više vremena na parketu dobio je mladi i neiskusni, ali talentovani Damir Pirić. Analizirajući raspoloživost igračkog kadra, poraz Kaknja je očekivan i u tome treba tražiti osnovne razloge ubjedljive pobjede Zeničana.

Zanimljivost ove utakmice je da su u redovima Čelika, igrači koji su nekada nastupali za Kakanj, od 96 poena ukupno postigli 71 poen (Ermin Dedić 15, Anes Podojak 2, Haris Ćurevac 26, Haris Delalić 12 i Milivoje Božović 16).

Čelik- Kakanj 96:75
(24:26,23:26,26:6,23:17)

Utakmica Košarkaškog prvenstva BiH. Dvorana „Husejn Smajlović“. Sudije:Ivan Miličević, Vladimir Marić i Luka Brekalo. Opunomoćenik KS BiH: Miodrag Vujović.

Čelik: Ermin Dedić 15, Benjamin Bajramović, Armin Avdibegović, Srđan Gavrić 2, Anes Podojak 2, Haris Ćurevac 26, Ranko Križanović 16, Haris Delalić 12, Namik Varupa 2, Meris Bećirović 2, Milivoje Božović 16, Đukan Đukanović 3. Trener: Josip Pandža.Pomoćni trener:Bojan Stevanović.
Kakanj: Jackon Dubinski 9, Zlatan Tepić, Faris Sikira, Aldin Dželmo, Aldin Muflizović 14, Damir Pirić 1, Imran Fazlić, Mirza Velić 12, Nemanja Gavranić 16, Alija Islamović 13, Miloš Pajović 10, Džan Pirić. Trener: Benjamin Šabić. Pomoćni trener: Mirnes Ganić.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u