KakanjLive | Četvrtak, 09.07.2020. godine

Kakanj dobio Tri D pješačke prijelaze

14.06.2019. - U prvoj fazi Tri D "zebre" oslikane su na saobraćajnici u blizini Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković", te u blizini zgrade Općine Kakanj

prelaziškola

Kakanj je dobio prve 3D pješačke prijelaze, nakon što je prošle godine u potpunosti rekonstruisana glavna gradska saobraćajnica duž centra grada.

- Kontinuirano nastojimo poboljšavati sigurnost u saobraćaju. Poslije ugradnje videonadzora, kupovine skupocjenog radara za potrebe Policijske stanice Kakanj, te kupovine instrumenta za alkotestiranje vozača, i dalje tragamo za novim rješenjima kako bismo zaštitili pješake - rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

prelaziopcina

Prošle godine u gradskoj zoni Kaknja je realizirana i akcija "Vratimo trotoare pješacima" u okviru koje su postavljeni visoki ivičnjaci i stubići koji sprečavaju vozila da se nađu na trotoarima. U početku akcije bilo je i onih koji se bili sumnjičavi spram ovih aktivnosti, no nesreća koja se dogodilo u Novom Travniku kada su stradali pješaci na trotoaru pokazala je punu opravdanost ovih aktivnosti, saopćeno je iz Općine Kakanj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u