KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Kakanj daje šansu svojim talentima

03.08.2017. - Na Koncertu „Za grad kojeg volim“ nastupili izvođači iz Kaknja i na taj način počastili sugrađane i zahvalili Općini na kontinuiranoj podršci

Sinoć je u okviru Kakanjskih dana održan koncert „Za grad kojeg volim“. Dogodilo se to na glavnoj bini uz jako dobru organizaciju. Učestvovali su isključivo kakanjski izvođači: Denial Ahmetović, Haris Kulović, Emina Bajtarević, VesnaTomičić, Selmedin Omerhodžić, Adin Šolbić, Martina Jozinović, Heaven bend i Alen Čišija.
Za dobro zagrijavanje bio je zadužen DJ Adi Ibranović. Ulogu voditeljice imala je glumica Aida Bukva. U odnosu na prethodnu koncertnu večer bila je veća posjećenost.
Razgovarali smo i sa učesnicima koncerta i evo šta su nam rekli:

martinaMartina Jozinović:
- Obožavam nastupati za kakanjsku publiku, ovo je grad u kojem sa modrasla i srce mi je najveće kadpjevam u Kaknju. Osjećam se slobodno sve dok ne izađem na binu, tada shvatim da je to velika publika, ali čim krenem muzika trema prođe. Smatram da su ovi dani jako dobra prilika za sve talente bez obzira na dob da pokažu što znaju. Najviše mi se sviđaju sportski turniri teizvođači koji su izabrani da pjevaju.

Emina Bajtarević:
- Ovo je moja peta godina na Kakanjskim danima, iz godine u godinu sam sve sretnija i zadovoljnija programom i publikom. Zahvalna sam što sam dio ovog projekta. Ništa ne bih mijenjala, samo želim da se nastavi i dalje ovako.

Adi Ibranović:
- Ono što ja radim je isključivo elektronska muzika koja je zastuplje naširom BiH, ne toliko u našem gradu al isiguran sam da u ovoj masi ima neko ko voli moju muziku. Želiobih da ima više bendova, više DJ-eva i alternativne scene.Što se tiče kakanjskih dana sve mi se dopada, a najviše bina i publika. Zaista mi je čast što učestvujem na ovakvoj manifestaciji.

adinsolbicAdin Šolbić:
- Volim da pjevam u svom Kaknju. To mi je nešto najljepše. Ništa ne bih mijenjao. Ovo su prelijepi dani za omladinu. Želim reći svaka čast našem načelniku Nerminu Mandri te gospodinu Aldinu Šljivi za sve što su pripremili ove godine.

Vesna Tomičić:
Nemam nikad tremu pred kakanjskom publikom jer je to moja publika pred kojom već tradicionalno nastupam puno godina unazad. Svake godine je svebolje, a oves am prezadovoljna ozvučenjem, organizacijom i binom. Ništa ne bih mijenjala, čak bih da sam u organizaciji tačno ovako sve napravila.

otvkoncertSelmedin Omerhodžić:
- Ovo je nama Kakanjcima i svima koji su došl iizdrugih gradov atako dobra prilika da predstavimo svoj rad jer ovdje ima sigurno do tri hiljade ljudi. Zbo gobaveza koj esam imao ovo mi je prva noć u Kaknju i mogu reći da sam jako zadovoljan izgledom i organizacijom Kakanjskih dana.

denikoncertDenial Ahmetović:
- Dok nastupam pred kakanjskom publikom osjećam se predobro. Ono što mi se posebn osviđa je što su uvijek domaći izvođaći i što opština nije dovela zvijezde koje traže mnogo novca već ga je odlučil auložiti u omladinu i neke bitnije stvari. Sviđa mi se novi koncep ttrgovine a i zabave gdje se svi dobro zabavimo, a novac ostaje većinom u Kaknju.

Ovaj koncert je podrška općine Kakanj domaćim talentima. Kroz svoje izjave izvođači supokazali da su zadovoljni i sretni što im se ukazala prilika. Općina će nesumnjivo nastaviti cijeniti i prepoznavati talente kao i do sad.

Senija Sikira/KaknjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u