KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Kadetkinje Norveške deklasirale Dansku i izborile plasman na Euro

25.03.2017. - U odlučujućem susretu Grupe 2 u elitnom krugu kvalifikacija za plaman na Euro kadetkinje Norveške su deklasirale Dansku rezultatom 6:1 na stadionu FK Mladost DK

DSC07132

Kadetkinje Norveške su u tri susreta elitnog kruga kvalifikacija u Grupi 2 pokazale najviše i zasluženo putuju na Euro

Norvežanke su sjajno otvorile susret i već nakon šest minuta imale vodtsvo od 2:0. Prva ozbiljnija prilika završila je golom. Yillin Tenebo je je sa sedam metara dovela Norvešku u vodstvo u trećoj minuti, a samo tri minute kasnije Olaug Tvedten je povisila na 2:0. Malin Sunde je u maniru najboljih izvođača slobodjnaka pogodila sa 25 metara u 15. minuti za 3:0, da bi do kraja poluvremena Norvežanke postigle još tri gola. U 32. minuti je Elisabeth Terland pogodila sa 10 metara nakon sjajne kontre, dok je Jenny Olsen postigla preostala dva gola u prvom poluvremenu u 36. i 40. minuti susreta. Mogle su Norvežanke i do sedmog gola u prvom poluvremenu ali je jedanaesterac Jenny Olsen odbranila Sadra Jakobsen u 26. minuti susreta. U drugom poluvremenu tempo igre je znatno pao, a Dankinje su preko Cecilie Johansen postigle utješni gol u posljednjoj minuti susreta.

U drugom susretu koji je igran na Otoci, BIH je upisala i treći poraz u ovim kvalifikacijama, a bolje od ekipe Ilije Lučića bile su igračice Velsa koje su slavile sa 1:0. Naša reprezentacija je kvalifikacije završila na posljednjem mjestu bez bodova, Vels je završio na trećoj poziciji sa tri boda, Danska na drugoj sa šest, dok je Norveška sa devet bodova pobjednik grupe i izborila je plasman na Euro.

Proteklih šest dana fudbalski klub Mladost i Olimpik su bili domaćini elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za žene do 17 godina u Grupi 2, a fudbalski klub Mladost je za organizaciju tri susreta (BiH-Danska, BiH-Norveška i Danska-Norveška) u ovoj grupi dobio odličnu ocjenu.

E.Škulj/ KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u