KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Kadeti Rudara ovjerili titulu prvaka

10.06.2018. - U utakmicama doigravanja za prvaka Omladinske lige-Centar sa ekipom Novog Travnika izabranici trenera Samira Trake ostvarili dvije pobjede identičnim rezultatom od 3:1 i ovjerili titulu prvaka za sezonu 2017/2018 godine.

Rudarevi rekorderi sa 12 uzastopnih pobjeda

Rudarevi rekorderi sa 12 uzastopnih pobjeda 

I treći trofej došao je u vitrine najstarijeg Kakanjskog sportskog kolektiva. Nakon osvajanja prvog mjesta u Kvalitetnoj ligi predpionira i pionira obe najmlađe selekcije Rudara u doigravanju za apsolutnog prvaka bile su uspješnije od Borca iz Jelaha odnosno Krivaje iz Zavidovića i osvojile naslov prvaka za proteklu prvenstvenu sezonu. Pobjednički trofej osvojili su i kadeti koji su nakon osvajanja prvog mjesta u Omladinskoj ligi-Centar grupa „A“ u doigravanju bili uspješniji od prvaka grupe „B“, ekipe Novog Travnika koju su identičnim rezultatom od 3:1 porazili u oba susreta i ovjerili titulu prvaka. Bile su ovo očekivane pobjede izabranika trenera Samira Trake jer je razlika u kvaliteti na strani Rudarevih nada koji su svoju totalnu dominaciju u prvenstvu potvrdili sa dvije pobjede u doigravanju i nastavili pobjedonosnu seriju od dvanaest utakmica što je rekord koji sigurno ne pamte ni najstarije pristalice Zeleno-crnih.

-Iskren da budem nisam ni sumnjao u naš uspjeh jer je „A“ grupa u kojoj smo uvjerljivo osvojili prvo mjesto ispred Sarajevskog Željezničara mnogo jača i kvalitetnija od „B“ grupe. Čestitam svojim momcima na veoma dobroj igri, velikom zalaganju i odnosu. Naš uspjeh tim je veći ako se zna da smo od 36.minute u revanšu u Novom Travniku igrali s igračem manje jer je zbog druge javne opomene isključen jedan od najboljih naših igrača Denis Gavrić. Iako oslabljeni u nastavku su Temin Kićo, Salahudin Selimović i Sedad Subašić tri puta savladali domaćeg vratara i potvrdili našu dominaciju i zasluženo osvojili trofej, istakao je trener kadera Rudara Samir Trako, pod čijim vodstvom ova selekcija nije osjetila gorčinu poraza.

Pobjednički pehar kapitenu i najboljem igraču Sedadu Subašiću uručio je komesar Omladinske lige Jasmin Mujedinović.

Osvajnjem prvog mjesta kadeti Rudara su izborili učešće na završnom turniru na kojem će još nastupiti prvaci grupa „Sjever“ i „Zapad“, čije takmičenje se odvija pod okriljem FS Republike Srpske te mostarski Velež, prvak Omladinske lige BiH-Jug, koji će se održati 21.i 22.juna 2018.godine kada će konačno biti poznat novi prvak Omladinske lige BiH.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u