KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Kadeti i juniori Rudara u Makarskoj

31.01.2017. - Jutros su kadeti i juniori Rudara otputovali na pripreme u Makarsku gdje će ostati do nedjelje

kadeti_juniori

Na propustovanju su na novom terenu s plastičnom podlogom u Vrapčićima odmjerili snage sa odgovarajućim selekcijama Veleža. Juniori su sa dva gola Josipa Marijanovića pobijedili 2:0, dok su kadeti identičnim rezultatom poraženi. Bile su ove prve kontrole utakmice nakon sedmodnevnih priprema u Kaknju i treneri Bećir Mehanović, a posebno Ramiz Husić, mogu biti zadovoljni igrom svojih izabranika.

Za vrijeme šestodnevnog boravka u hotelu Bonaca, kadeti i juniori Rudara će imati svakodnevno po dva treninga na terenima KSC Makarska, a planirano je da odigraju najmanje još po dvije utakmice.

U ekspedici za Makarsku, koju predvodi koordinator Omladinskog pogona Amel Kozlo i treneri Bećir Mehanović (kadeti) i Ramiz Husić(juniori) nalazi se svega dvadesetdva igrača jer su mnogi iz juniorskog pogona ostali u Kaknju zbog školskih obaveza i nedostatka sredstava za plaćanje pansiona.

Kao i ranijih godina, roditelji mlađih selekcija participiraju troškove boravka, dok Klub osigurava prevoz.

Bez obzira što nisu otputovali u kompletnim sastavima, ovaj boravak dobro će doći trenerima Mehanoviću i Husiću da u optimalnim uvjetima odrade najvažniji dio priprema,koji se odnosi na uigravanje i modeliranje igre.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u