KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Kadeti i juniori Rudara treći na kraju jesenje sezone

07.11.2018. - Pobjedama protiv selekcija Sutjeske iz Foče, proteklog vikenda kandeti i juniori Rudara okončali jesenji dio prvenstva u Omladinskoj ligi BiH-Centar „A“ na trećem mjestu što se može smatrati uspjehom

kadetibecirmehinovicKadeti Rudara
U novu sezonu obe ove selekcije startale su sa znatno izmijenjenim igračkim i stručnim kadrom, čime je posebno drastično oštećena kadateska ekipa iz koje je u redove juniora zbog starosne dobi prešlo više od pola tima, među kojima je i najveća Rudareva nada Sedad Subašić, koji je čak „preskočio“ juniorski staž i izborio mjesto u početnoj postavi prvog tima, što je, mora se priznati, rijetkost u bh.nogometu !

Sa sedam pobjeda i četiri poraza, uz negativnu gol-razliku, kadeti Rudara su osvojili 21 bod i zauzeli treće mjesto. S obzirom na veliku fluktuaciju igračkog kadra, kasni početak priprema i loše uslove za treniranje, nije se ni mogao očekivati bolji plasman.

Tako misle i treneri Mirnes Buza i Bećir Mehanović, koji zbog svojih poslovnih obaveza,te školskih rasporeda igrača, zajednički vode ove dvije selekcije.

-Premda rezultati mlađih selekcija nisu prioritetni, jer naš prevashodni cilj je selektiranje i stvaranje kadra za prvi tim, mogu reći da smo izuzimajući uvjerljive poraze od Slavije, Radnika i Željerzničara,ostvarili soilidne rezultate i konsolidirali tim koji će na proljeće igrati značajniju ulogu. Imamo potencijal koji je prošao našu školu i prošle sezone sa pionirskom selekcijom osvojio drugo mjesto u Federaciji BiH, a naš najistaknutiji pojedinac Damir Bećak već je debitirao za prvi tim na Kup utakmici protiv Olimpika i to je ono čime se možemo ponositi, istakao je trener Bećir Mehanović.

tabela kadeta

Rezultati kadeta u jesenjem dijelu prvenstva

Slavija(I.Sarajevo)-Rudar 5:0, Rudar-Bosna Visoko 5:1, Bosna Union (Sarajevo)-Rudar 0:1,Novi Grad(Sarajevo)-Rudar 1:2, Rudar-Ilijaš 4:1, Radnik(Hadžići) -Rudar 6:0, Rudar-Sarajevo 1:0, Olimpik-Rudar-2:1, Rudar-+Goražde 2:0, Željezničar-Rudar 5:0, Rudar-Sutjeska(Foča) 2:0.

Igrački kadar kadeta Rudara

Osman Čatić, Vildan Husanović, Faris Jusagić, Benjamin Musić, Selmin Šljivo, Benjamin Šemić, Amil Hrelja, Muhamed Suša, Miro Bošnjak, Emir Duranović (kapiten), Damir Bećak, Alem Čizmić, Mujo Omerović, Enes Ramić, Ermin Ajanović, Mustafa Đokić, Faris Alajbegović, Tarik Selimović, Mirza Bećirhodžić, Vedin Kićo.Treneri:Mirnes Buza i Bećir Mehanović.
Juniori ostali u trci za prvaka

Treneri Mirnes Buza i Bećir Mehanović mnogo su zadovoljniji igrama i rezultatima juniorskog sastava, koji je polusezonu također završio na trećem mjestu, ali sa samo tri boda manje od vodećeg Olimpika i ostao u trci za prve dvije pozicije koje im omogućavaju da na kraju prvenstva kroz kvalifikacije sa prvakom i doprvakom Grupe B pokušaju izboriti plasman u Omladinsku Premijer ligu Bosne i Hercegovine.Izuzev dva gostujuća poraza od Radnika i Olimpika i remija protiv Novog Grada, na kojima nisu igrali Sedad Subašić i Dženan Smaka, koji su već stekli status prvotimaca i čiji se svaki izostanak itekako osjeti na igri i rezultatima, juniori Rudara sve ostale utakmice riješili su u svoju korist i uz vodeći tandem Olimpik i Radnik imaju najkvalitetniji tim i pojedince pred kojima je stoji svjetla budućnost. To se prije svega odnosi na Denisa Gavrića, prvog strijelca Salahudina Selimovića, Belmina Jašarspahića i Denisa Crnovića, koji je u svom debiju za prvi tim na Kup utakmici protiv Olimpika postigao pobjedonosni pogodak i Zeleno-crne odveo u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.Ne treba se čuditi ako na proljeće neko od ovog kvarteta zajedno sa Rudarevim biserima Sedad Subašićem i Dženanom Smakom izbori mjesto u prvom timu, jer trener Fadil Hodžić i njegov asistent pomno prate razvoj ovih talentiranih mladića.

-Bez obzira na loše uslove rada zbog nedostatka pomoćnog terena i nemogućnosti zajedničkog treniranja zbog školskih obaveza igrača, ova generacija ima sjajan potencijal i sigurno će u nastavku prvenstva igrati još bolje, kvalitetnije i biti ozbiljan konkurent za prva dva mjesta koja nas vode u doigravanje za apsolutnog prvaka Omladinske lige BiH-Centar koji stiče pravo plasmana u premijerligaško društvo. Uz dobre pripreme i malu veću pažnju vodstva kluba, možemo to ostvariti, mišljenje je vrijednog Bećira Mehanovića, koji zajedno sa sportskim direktorom Mirnesom Buzom kormilari kadetskom i juniorskom selekcijom Rudara.

tabela juniora

Rezultati juniora Rudara u jesenjem dijelu sezone

Rudar-Bosna Visoko 4:1, Bosna Union(Sarajevo)-Rudar 1:4, Novi Grad (Sarajevo) – Rudear 3:3, Rudar-Ilijaš 2:1, Radnik (Hadžići)-Rudar 4:0, Rudar-Sarajevo 6:1, Olimpik-Rudar 4:2, Rudar-Goražde 7:0, Željezničar-Rudar 0:2, Rudar-Sutjeska(Foča) 2:1.

juniorizadovoljniJuniori Rudara

Igrački kadar juniora Rudara

Armin Delibašić, Amer Sabljaković, Sedin Muflizović(golmani), Ajdin Merdić, Hamza Kozlo, Muhamed Merdić, Temin Kićo, Vedad Šemić, Velaga Ahmetović, Almir Ahmetović, Denis Crnović, Sanin Aletović, Dženan Smaka (kapiten), D enis Gavrić, Ermin Ajanović, Salahudin Selimović, Ismar Spahić, Belmin Jašarspahić i Sedad Subašić. Treneri: Bećir Mehanović i Mirnes Buza.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u