KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Jusić i Klarić novi igrači Rudara

24.12.2019. - Zeleno-crni zvanično u svoje redove angažovali dva mlada igrača zaštićenog godišta(do 21.godine) koji će pojačati konkurenciju u odbrani i napadu

farukjusicFaruk Jusić

Nogometaši Faruk Jusić (13.8.1999.) i Sanin Klarić (9.4.1999.) novi su igrači Rudara.Visočanin Faruk Jusić je po vokaciji odbrambeni igrač, koji može igrati i na poziciji veznog igrača. Karijeru je počeo u mlađim selekcijama Mladosti i bio jedan od rijetkih koji je po završetku juniorskog staža potpisao ugovor, ali nije dobio šansu da zaigra u prvom timu. U sezoni 2018/19. bio je na posudbi u visočkoj Bosni za kojoj je odigrao 24 prvenstve utakmice. Ljetos je prešao u TOŠK za kojeg je nastupio na devet prvenstvenih i dvije Kup utakmice i stekao potrebno prvoligaško iskustvo.

sinanklaric
Sanin Klarić

S druge strane, Sanin Klarić je klasični napadač koji je karijeru započeo u mostarskom Zrinjskom, zatim nastavio u mlađim kategorijama Sarajeva (U-17 i U-19) u kojima je odigrao 47 utakmica i postigao 28 golova. Jednu polusezonu bio je na posudbi u konjičkom Igmanu. Od ljetos je slobodan igrač jer nije pronašao inozemni angažman, a posljedna dva mjeseca redovno je trenirao s prvotimcima Rudara i zadovoljio ukus trenera Mehanovića, na čiji prijedlog je i potpisan ugovor s ovim talentovanim napadačem.

Angažovanjem dvadesetogodišnjaka Jusića i Klarića pojačana je konkurencija, pogotovo kad je riječ o igračima zaštićenog godišta (21. godina i mlađi), čiji problem je izražen još od ljetošnjeg odlaska Sedada Subašića u Željezničar i Mustafe Mušije u Mladost.

Obzirom da zimski prelazni rok traje od 20.januara do 14. februara 2020. godine, za očekivati je da će biti još promjena u Rudaru, kojeg je dosad jedino napustio rezervni golman Vernes Karavdić, koji je bio na posudbi iz sarajevskog Željezničara.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u