KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Juniorke BiH startovale uvjerljivom pobjedom

23.08.2016. - U okviru prvog kola UEFA razvojnog turnira na stadionu Mladosti u Doboju, ženska U-18 reprezentacija Bosne i Hercegovine porazila odgovarajuću selekciju Crne Gore sa 4:1

Fotozapis sa utakmice: Mirsad Mujagić  

U okviru prvog kola UEFA razvojnog turnira na stadionu Mladosti u Doboju, ženska U-18 reprezentacija Bosne i Hercegovine porazila odgovarajuću selekciju Crne Gore sa 4:1

Općina Kakanj i FK Mladost bili su domaći prve utakmice UEFA razvojnog turnira ženskih U-18 reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Pred početak utakmice, općinski načelnik Nermin Mandra uručio je prigodne poklone kapitenima Ani Bojanić(BiH) i Aleksandri Popović(CG),dok je predstavnik N/FS BiH uručio 36 lopti lopti za mlađe selekcije Mladosti.

Nešto više od 200 gledatelja posmatralo je jednu zanimljivu utakmicu u kojoj su izabranice selektora Nikole Nikića deklasirale odgovarajuću selekciju Crne Gore. Mlade igračice obje reprezentacije demonstrirale su kvalitetan nogomet i pokazale da imaju zavidan potencijal. Juniorke BiH pokazale su mnogo više i sa četiri efektna pogotka deklasirale gošće iz Crne Gore.

Najviše aplauza pobrale su Jelena Vujadinović i Branka Bagarić, koje su postigle rijetko viđene golove.

U selekciji Bosne i Hercegovine bolje od ostalih bile su internacionalke Ana Bojanić i Ajla Pašalić.

Selektor Nikola Nikić bio je izuzetno zadovoljan igrom svojih izabranica, te korektnim navijanjem publike.

-Ovi razvojni turniri su veliki iskorak za ženski fudbal, posebno za mlađe selekcije.I ova utakmica je pokazala da imamo talentiranih igračica i da smo na pravom putu.Vjerujem da ćemo i u narednoj utakmici protiv Makedonije(četvrtak,25.8.na Kamberovića polju u Zenici,op.a) pružiti dobru igru i u dvoboju protiv Hrvatske odlučiti o pobjedniku ovog turnira,istakao je selektor juniorske reprezentacije BiH Nikola Nikić, koji se zahvalio dobojskoj publici na podršci.

BiH-Crna Gora 4:1

Stadion Mladosti u Doboju. Gledalaca 200. Glavni sudija: Bojana Tošić,asistentkinje;Merima Homarac i Amina Gluhić(BiH).

Strijelci: 1:0 Edenina Husić, 1:1 Jelena Vujadinović, 2:1 Merjema Medić, 3:1 Aldina Skahić, 4:1 Branka Bagarić.

U-18 BiH: Jelena Gvozderac, Albina Butković, Andrea Crnobrnja(Aldina Skahić), Ana Bojanić, Lamija Rovčanin, Branka Bagarić, Ajla Pašalić, Merjema Medić, Ajla Mehmedović(Minela Džaferović), Aldina Hamzić, Edenina Husić. Selektor:Nikola Nikić.

U-18 CRNA GORA:Ivana Pejović, Aleksandra Popović, Jovana Vlahović(Tamara Žižiž), Milica Varajić, Ana Trutić,Maja Šaranović, Milica Pavičević, Marija Knežević, Jelena Vujadinović, Marija RoganovićTamara Tripković.Selektor:Derviš Hadžiosmanović.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u