KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Juniori Rudara jesenji prvaci

09.11.2016. - Izabranici trenera Ramiza Husića pobjedom u Novom Travniku sa uvjerljivih 6:0 ovjerili tutulu prvaka u Omladinskoj ligi-Centar

001

I dok prvi tim preživljava teške trenutke, sve četiri mlađe selekcije Rudara prvi dio takmičenja završile su u samom vrhu. Predpioniri i juniori okitili su se naslovima jesenjeg prvaka, pioniri su drugi, a kadeti treći, što je, nema dvojbe, uspjeh vrijedan pažnje.

Svakako, najviše pohvala zaslužuju izabranici trenera Ramiza Husića koji su ostvarili impoznantne rezultate, premda su u novu sezonu startovali bez sedmorice igrača koji su zbog starosne dobi izgubili pravo nastupa u juniorskom timu.

Ukoliko se pogleda učinak, a on je 12 pobjeda i po jedan remi i poraz, uz gol-razliku 39:5, vidi se dominacija Rudarevih juniora, koji su na najbolji način krunisali sjajnu polusezonu u kojoj su osvojili 37 bodova 88%. I navalni red, kojeg predvodi robusni Josip Marijanović, strijelac deset pogodaka, kao i odbrana na čelu sa golmanom Adinom Skopljakovićem, koji je primio samo pet golova, daleko su najuspješniji u ligi.

Poraz u Žepču (1:2) i remi protiv Novog Travnika (0:0) u Kaknju jedina su dva kiksa, od kojih svakako više boli onaj sa Novotravničanima, koje su u revanšu deklasirali sa čak 6:0 ! čime su na najbolji način potvrdili svoju dominaciju.

rudar_ugovori

Ramiz Husić, trener juniora Rudara, ima razloga za zadovoljstvo ne želi isticati pojedince jer smatra da kolektiv pobjeđuje i da su svi podjednako zaslužni za jesenje rezultate, koji su odlična podloga za proljetne nastupe i ostanak na prvom mjestu:
-Kod mlađih selekcija rezultati nisu primarni i ja ih ne shvaćam kao mjerilo. Bitan je kontinuitet, rad na duže staze. Treba imati strpljenja jer imamo zanimljivih igrača koji mogu biti budućnost kluba. Mi nemamo adekvatne uvjete, ali imamo talente, harmoniju u ekipi i voljni momenat što krasi moje mladiće i ja sam zaista ponosan, kaže popuralni Ramko, jedan od rijetkih bivših igrača Rudara koji je igrao za najbolju državnu selekciju i koji je izuzetno omiljen i cijenjen od strane svojih igrača.

 

Da se radi o talentiranim dječacima pokazuje i podatak da su Adin Skopljaković, Josip Marijanović, Dragan Šljivić, Mirza Begovac, Nedim Zaimović, Damir Crnović , Samir Sarač i Malik Gačić već potpisali amaterske ugovore i da imaju pravo nastupa za prvi tim, u kojem su već nastupili u Kup utakmicama i na turnirima u Župči, Vitezu i Fojnici, koji su održani uoči početka prvenstvene sezone.

02

Igrači koji su nastupali u prvom dijelu sezone

Adin Skopljaković i Irnes Sarač (golmani), Josip Marijanović, Mirza Begovac, Malik Gačić, Nakib Karzić, Dragan Šljivić, Mahir i Mukades Husagić, Bahrudin i Eldin Begić, Amer Jašarspahić, Muhidin Šahinbegović, Hasan Haračić, Samir Sarač, Semin Hasić, Harun Čatić, Belmin Musić, Nedim Zaimović, Damir Crnović, Adnan Merdić, Eldar Delić, Perica Ramljak i Emir Šljivo.

Strijelci

Josip Marijanović 10, Samir Sarač, Mirza Begovac, Damir Crnović i Malik Gačić po 4, Behrudin Begić i Semin Hasić po 3, Nedim Zaimović i Hasan Haračić po 2, Mahir Husagić, Akib Karzić i autogol Alkara po jedan postignuti pogodak.

M.Komšo/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u