KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Juniori Rudara i Bosna Seme remizirali

31.05.2017. - Ovo je prva utakmica završnice juniorskog prvenstva Omladinske lige-Centar NSFBiH za prvaka sezone 2016/2017.godine

Odigrana je danas na stadionu Rudara, a domaćima su suprotstavila ekipa Bosna Seme. Rezultat je na kraju bio 0:0 što  predstavlja veće zadovoljstvo za goste. Juniori Bosna Seme su upravo tako i igrali, da ne prime gol i odigraju nerješeno. Posebno je  na to ukazivala igra iz prvog poluvremena u kojem su juniori Rudara imali kontinuiranu dominaciju, daleko veći posjed lopte, ali bez izglednih prilika. Iz tako mirne, skoro ravnodušne igre, gostujuća ekipa je u 18. minuti mogla postići i gol, kada su dva igrača Bosne, jedan za drugim promašili loptu na centaršut sa desne strane, dok je gol bio potpuno prazan.

Drugo poluvrijeme donijelo je puno interesantniju utakmicu. Ravnodušnost koja je karakterizirala igru gostiju, potpuno je nestala, u njihovoj igri je bilo više dinamike, a istakli su se Bekir Karahodžić i Amel Hadžić. Međutim, do kraja utakmice gostujući juniori nijednom nisu pucali u okvir gola.

Na drugoj strani, igrači Rudara su u dva navrata pogodili stativu. Velikom borbenošću i maksimalnim zalaganjem to je pošlo „za nogom“ Hasanu Haračiću. Zicer nije iskoristio ni  Damir Crnović, ali mu se ne može ništa prigovoriti jer je na ovoj utakmici pokazao raskošan talenat i bio igrač utakmice.

Druga utakmica je u nedjelju  4.juna u 17 sati na stadionu Asim Ferhatović-Hase na Koševu.

Ramiz Husić, trener juniora Rudara, poslije utakmice je izjavio:

- Iako je vrijeme za igru bilo izuzetno teško, moji igrači su pružili dobru igru i nadigrali jakog protivnika. Imali smo više od igre, zrelije prilike, pogodili dva puta stativu. Naša dva najbolja pojedinca Damir Crnović i Hasan Haračić imali su zicere,ali ih nažalost nisu realizirali.Gosti su taktički igrali zrelo, više defanzivno jer im je cilj bio da izbjegnu poraz.  Premda nismo pobijedili, rezultat je  aktivan i mislim da u revanšu imamo realne šanse da trijumfujemo.Sve u svemu,  zadovoljan sam današnjom utakmicom , premda su uvjeti za igru zaista bili nepogodni, istakao je trener juniora Rudara Ramiz Husić.

Rudar – Bosna Sema 0:0

Stadion Rudara. Gledalaca 100.Glavni sudija: Semir Sarajkić(Sarajevo). Pomoćnici: Emir Delić i Mirza Fetić (oba Zenica). Delegat:Ekrem Ibreljić iz Fojnice.

RUDAR: Adin Skopljaković, Mukades Husagić, Bahrudin Begić , Belmin Musić(od 63.Eldin Begić) Dragan Šljivić, Mahir Husagić (od 46.Sedin Subašić), Samir Sarač, Malik Gačić, Damir Crnović, Hasan Haračić, Josip Marijanović(od 82.Semin Hasić) Trener: Ramiz Husić.

BOSNA SEMA (Sarajevo): Benjamin Salčin, Adnan Čatić,  Amel Hadžić,  Ahmed Zuberović,  Amir Hadrović, Salem Ogrešević, Arif Pandžić,  Muamer Torlak,  Sulejman Čengić,  Bekir Karahodžić, Anur Sijerčić. Trener: Mirza Šarić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u